Σάββατο 25 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Αύριο οι βουλευτικές εκλογές

Ζητούμενο η απρόσκοπτη προώθηση των μέτρων που χρειάζεται η στήριξη του κεφαλαίου

Οι διεκδικητές της αστικής διακυβέρνησης ετοιμάζουν τον επόμενο γύρο των αντιλαϊκών επιθέσεων
Οι διεκδικητές της αστικής διακυβέρνησης ετοιμάζουν τον επόμενο γύρο των αντιλαϊκών επιθέσεων
ΚΙΕΒΟ.--

Να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία για να «ολοκληρώσουν» τη «διαμόρφωση της νέας δομής εξουσίας που ξεκίνησε τον Ιούνη», κάλεσε χτες τους Ουκρανούς ο Πέτρο Ποροσένκο, καθώς αύριο γίνονται βουλευτικές εκλογές, με τους πολιτοφύλακες των ανατολικών περιοχών -ωστόσο- να καλούν σε προεδρικές, βουλευτικές και τοπικές εκλογές στις 2 Νοέμβρη στις περιοχές τους, που δείχνει και ενδοαστικές κόντρες σε συνδυασμό με την κόντρα ρωσόφωνων με την ουκρανική κυβέρνηση.

Με δεδομένο ότι το κόμμα του Ποροσένκο («Μπλοκ») προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ο μεγαλοεπιχειρηματίας ηγέτης ήδη βρίσκεται σε επαφές με άλλες μερίδες της αστικής τάξης, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα μετεκλογικών συνεργασιών.

Φυσικά, κύριο ζητούμενο είναι η προώθηση μεταρρυθμίσεων και συμφωνιών που θα στηρίξουν το ουκρανικό κεφάλαιο, ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η σφοδρή ενδοϊμπεριαλιστική κόντρα των ΗΠΑ - ΕΕ με Ρωσία, που αφορά και τις δικές του διεθνείς και περιφερειακές συμμαχίες.

Προχτές, ο «πρωθυπουργός», Αρσένι Γιατσενιούκ, υποστήριξε ότι «οι απόπειρες να αποσταθεροποιηθεί η κατάσταση θα συνεχιστούν από τη ρωσική πλευρά. Δεν πέτυχαν στη διάρκεια της προεδρικής εκλογής (το Μάιο)... αλλά τα σχέδιά τους παραμένουν» και πρόσθεσε ότι «χρειαζόμαστε... πλήρη κινητοποίηση ολόκληρου του συστήματος επιβολής του νόμου για να προληφθούν παραβιάσεις της εκλογικής διαδικασίας και οποιεσδήποτε απόπειρες για τρομοκρατικές ενέργειες στη διάρκεια των εκλογών».

Στο μεταξύ, τα «παζάρια» για τη ροή του αερίου που χρειάζονται τα μονοπώλια συνεχίζονται. Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, και η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκέλα Μέρκελ, είχαν χτες νέα τηλεφωνική επικοινωνία, εκφράζοντας «ελπίδες» για την ευόδωση των συνομιλιών που αναμένεται να συνεχιστούν στις 29 του μήνα στις Βρυξέλλες. Επιπλέον, συζήτησαν για τη σκοπιμότητα μιας νέας συνάντησης της «Ομάδας Επαφής» στο «κοντινό μέλλον».

Θυμίζουμε ότι ήδη το Κίεβο έχει ζητήσει δάνειο ύψους 2 δισ. ευρώ από ΕΕ - ΔΝΤ για να καταβάλλει μέρος του χρέους του στη Μόσχα.

Οσον αφορά την κατάσταση στο Ντονμπάς, οι τοπικές αρχές του Ντονέτσκ ανέφεραν ότι ακούγονταν εκρήξεις σε όλα τα σημεία της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ