Σάββατο 25 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Υποσχέσεις για 1 δισ. στα μονοπώλια

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Στη στήριξη της ενεργειακής και μεταφορικής διασύνδεσης των δυτικών Βαλκανίων με ένα δισ. ευρώ από τα κονδύλια του Μηχανισμού Προενταξιακής Βοήθειας (IPA) και ευνοϊκές πιστώσεις ύψους 10 δισ. ευρώ έως το 2020, προσανατολίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο απερχόμενος Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε από το Βελιγράδι, όπου συμμετείχε στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομίας των χωρών της περιοχής.

Οι υπουργοί της Σερβίας, του Κοσσυφοπεδίου, της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ και του Μαυροβουνίου διαβεβαίωσαν ότι από την 1η Γενάρη θα καταθέσουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόγραμμα οικονομικών «μεταρρυθμίσεων», που θα λειτουργούν ακόμη πιο ενισχυτικά σε όφελος των μονοπωλίων.

Στο τέλος της άτυπης συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και Εξωτερικών χωρών των Δυτικών Βαλκανίων εξεδόθη κοινή ανακοίνωση, με την οποία «δεσμεύονται» ότι οι χώρες της περιοχής θα συντονίσουν την οικονομική τους συνεργασία και θα διευρύνουν τις μεταξύ τους οικονομικές σχέσεις, αλλά και εκείνες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να δημιουργήσουν «περισσότερο χώρο στην οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ