Σάββατο 25 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Προσωρινοί περιορισμοί κυκλοφορίας στο τέμενος Αλ Ακσα

ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΡΑΜΑΛΑ.--

Σαν να μην έφταναν οι, εδώ και μέρες, συγκρούσεις Παλαιστινίων και Ισραηλινών αστυνομικών γύρω από το τέμενος Αλ Ακσα στην Ιερουσαλήμ, με αφορμή εβραϊκούς θρησκευτικούς εορτασμούς, οι κατοχικές ισραηλινές αρχές επέβαλαν χτες περιοριστικά μέτρα όσον αφορά στην πρόσβαση στο μεγάλο τέμενος της Παλιάς Πόλης.

Η Λούμπρα Σάμρι, εκπρόσωπος των ισραηλινών αρχών στην Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύεται (τουλάχιστον ως αργά σήμερα) οι Παλαιστίνιοι κάτω των 40 ετών να πλησιάζουν και να μεταβαίνουν στην Πλατεία των Τζαμιών. Η Σάμρι ισχυρίστηκε ότι η απόφαση πάρθηκε ύστερα από πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες αναμένονται ταραχές μετά τη μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής.

Το μέτρο αποφασίστηκε και έπειτα από την επίθεση νεαρού Παλαιστίνιου στην Ανατολική Ιερουσαλήμ το απόγευμα της Τετάρτης, κατά την οποία σκοτώθηκε ένα βρέφος τριών μηνών και τραυματίστηκαν επτά άτομα.

Προχτές βράδυ, δύο Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν στην Παλιά Πόλη επειδή πετούσαν πέτρες, μπουκάλια και καιόμενα λάστιχα αυτοκινήτων στην αστυνομία, η οποία απάντησε με αληθινά πυρά όπλων.

Η Πλατεία των Τζαμιών, στην οποία υπάρχει το τέμενος Αλ Ακσα και ο Θόλος του Βράχου, είναι ο τρίτος ιερός τόπος του Ισλάμ και, για τους Εβραίους, ο τόπος του δεύτερου Ναού που καταστράφηκε το 70 μ.Χ. από τους Ρωμαίους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ