Σάββατο 25 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Με τσεκούρι κατά αστυνομικών

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Νεκρός έπεσε χτες από αστυνομικά πυρά ένας 30χρονος άνδρας που επιτέθηκε με τσεκούρι σε ομάδα αστυνομικών της Νέας Υόρκης που πόζαραν για φωτογράφιση, τραυματίζοντας δύο, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Κατά την επίθεση, τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα μία 29χρονη περαστική.

Τα κίνητρα και άλλα στοιχεία ταυτότητας του δράστη δεν έγιναν άμεσα γνωστά, καθώς αρχικά εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης στη Ν. Υόρκη απέφυγε να σχολιάσει πληροφορίες ΜΜΕ που ανέφεραν πως το περιστατικό συνδέεται με τρομοκρατική δραστηριότητα και ότι έχει δοθεί οδηγία στις αστυνομικές δυνάμεις της πολιτείας να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, έπειτα και από τις επιθέσεις στην Οττάβα.

Αμερικανικά ΜΜΕ υποστήριξαν πως ο δράστης ονομαζόταν Ζάλε Τόμσον, είχε ανεβάσει τον περασμένο μήνα σε ισλαμιστική ιστοσελίδα βίντεο όπου εμφανιζόταν να δηλώνει ότι ο «ιερός πόλεμος» (τζιχάντ) είναι «δικαιολογημένη αντίδραση στην καταπίεση των σιωνιστών και των σταυροφόρων». Παράλληλα, ΜΜΕ της Ν. Υόρκης υποστήριξαν πως ο Τόμσον είχε πολλές αναρτήσεις σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το YouTube και το Facebook, που κατέγραφαν «έναν ακραία φυλετικό προσανατολισμό σε ιστορικό και θρησκευτικό πλαίσιο, τέτοιο που παραπέμπει σε εξτρεμιστικές τάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ