Κυριακή 10 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Οταν οι «Αγγελοι» ψιθυρίζουν

Τα σχολεία τελειώνουν, τα παιδιά θέλουν να ξεσκάσουν αλλά και να διαβάσουν κάτι εξωσχολικό επιτέλους.

Η βραβευμένη συγγραφέας και συνεργάτης της εφημερίδας μας, η πολυτάλαντη Λίτσα Ψαραύτη παρουσίασε δυο ακόμη παιδικά μυθιστορήματά της που κυκλοφορούν από τις «Εκδόσεις Πατάκη» Αναφερόμαστε στα δυο υπέροχα βιβλία, για παιδιά και όχι μόνον, που έχουν για τίτλο «Ανάσες και Ψίθυροι του Δάσους» και «Οι Αγελλοι του Ουρανού». Στην εκδήλωση που έγινε, και που δυστυχώς για αντικειμενικούς λόγους δεν μπορέσαμε να παραβρεθούμε, μίλησε και παρουσίασε τα βιβλία αλλά και γενικά όλο το έργο της συγγραφέως, η συγγραφέας Ελένη Σαραντίτη. Μεταφέρουμε ένα σημείο από την ομιλία της:

«Παιδιά και περιβάλλον. Δώδεκα κορίτσια και αγόρια από τη γειτονική μεγαλούπολη, με το δάσκαλό τους, καλεσμένα από τη Δασική Υπηρεσία, για να περάσουν τρεις εβδομάδες κοντά στη φύση, στον Εθνικό Δρυμό. Στην απόλυτη ομορφιά. Παρακολουθούμε ότι η συγγραφέας και μέσα σ' αυτή την πανδαισία χρωμάτων, ήχων, αρωμάτων, σχημάτων, δεν τοποθετεί το ανθρώπινο ον μονάχο και ασυντρόφευτο». Και τελειώνει, λέγοντας: «Και σε μας έμειναν οι εκτυφλωτικές περιγραφές, οι άπειρες αλλά και γοργές εντυπώσεις, τα παραδείγματα και διδάγματα της συνέπειας της φύσης».

«Οι Αγγελοι του Δάσους» είναι ένα μυθιστόρημα με πολύ μυστήριο, που έχει την αρχή του στο προηγούμενο βιβλίο της Λίτσας Ψαραύτη, η οποία ξέρει να κρατά καλά το μυστικό και να το αποκαλύψει μόνο στις τελευταίες σελίδες. Ενα ανάγνωσμα γραμμένο με κέφι, φαντασία, λεπτότητα, τρυφερότητα και μαεστρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ