Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

«ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ»: Σε δύο απολύσεις στα καταστήματά της στο Πανόραμα και την Ευκαρπία Θεσσαλονίκης προχώρησε η επιχείρηση «Μαρινόπουλος». Στο Πανόραμα απέλυσε εργαζόμενη επειδή ήταν δραστήριο μέλος του επιχειρησιακού και του κλαδικού σωματείου και στην Ευκαρπία απέλυσε εργαζόμενο επειδή συμμετείχε στην πανελλαδική απεργία στις 27 Νοέμβρη. Τα ΔΣ της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης στις επιχειρήσεις ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - DIA κατήγγειλαν τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου ορίστηκε τριμερής συνάντηση για δύο μήνες μετά, το Φλεβάρη του 2015.

ΟΑΕΔ: Την Παρασκευή 19/12 θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων 2014 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Την ίδια μέρα θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που καταβάλλονται κανονικά από 20/12/2014 μέχρι και 6/1/2015.

ΔΡΑΜΑ: Με 24ωρη απεργία, χτες, απάντησαν οι εργαζόμενοι στα «Μάρμαρα Κυριακίδη», στη Δράμα, στην απαίτηση της εργοδοσίας να επιβάλει 6ήμερη εργασία και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών. Η Γραμματεία Δράμας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει την απόφαση των εργαζομένων να διεκδικήσουν δυναμικά τα δικαιώματά τους.

ΔΗΜΟΣΙΟ: Στη δημιουργία πειθήνιων εργαζομένων, που θα πλαισιώνουν ένα μικρό και ευέλικτο κρατικό μηχανισμό, στοχεύει το σύστημα για τον «δόκιμο» υπάλληλο, που σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές του 2016. Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) θα διοργανώσει εισαγωγικά σεμινάρια, η παρακολούθηση των οποίων θα αποτελεί και απαραίτητη προϋπόθεση για την τοποθέτηση του νεοεισερχόμενου υπαλλήλου στο νέο φορέα και την έναρξη της εργασίας του. Μετά την απόφαση τοποθέτησης, ο κάθε υπάλληλος θα έχει και έναν «μέντορα» που κάθε τρίμηνο θα υποβάλλει στη Διεύθυνση Διοικητικού έκθεση προόδου του υπαλλήλου, μέχρι την πρόσληψή του, μετά από δύο χρόνια.

ΛΑΡΙΣΑ: Τη νέα ληστεία σε βάρος των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων μέσω των νέων αυξήσεων στα διόδια, που προβλέπεται από τη σύμβαση παράδοσης του εθνικού οδικού δικτύου που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Οπως σημειώνει, «ενώ κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι ληστεύουν το λαό και μέσω των διοδίων (...) σέρνουν τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στις 12 Γενάρη στα δικαστήρια, όπως έκαναν και κάνουν και σε άλλους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και άλλων κινήσεων που παλεύουν να καταργηθούν όλα τα διόδια».

«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»: Την αποδοχή τροπολογίας που ορίζει την παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και άλλων δομών που προσφέρουν υπηρεσίες Πρόνοιας μέχρι το Σεπτέμβρη του 2015, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου. Υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» απασχολούνται με ετήσιες συμβάσεις, που ανανεώνονται συνεχώς, περίπου 3.500 εργαζόμενοι, οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσίες σε δεκάδες χιλιάδες ηλικιωμένους. Πρόκειται για πρόγραμμα που λήγει ανά τακτά χρονικά διαστήματα και δίνονται ετήσιες παρατάσεις, διαμορφώνοντας συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας και ομηρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ