Πέμπτη 22 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Ζητά σχηματισμό κυβέρνησης, έστω με ψήφο ανοχής

Το σχηματισμό συγκυβέρνησης, άμεσα, απ' όσες περισσότερες αστικές πολιτικές δυνάμεις γίνεται, ή την επίδειξη ανοχής στην επόμενη κυβέρνηση όποια κι αν είναι αυτή, ώστε να διασφαλιστούν τα κέρδη του κεφαλαίου με νέα αντιλαϊκά μέτρα, εντός ΕΕ, και με σταθερότητα στο πολιτικό του σύστημα, ζητά ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Στ. Θεοδωράκης.

Δήλωσε σε προεκλογική του φιέστα στα Γιάννενα: «Οταν λέμε "αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία" (...) εννοώ (...) ότι αυτή η χώρα είναι ευρωπαϊκή χώρα, ότι είναι δυτική χώρα, ότι στηρίζεται στην ιδιωτική οικονομία. Οταν λέμε λοιπόν ότι είμαστε ευρωπαϊκή χώρα, δεν κλείνουμε το μάτι στο ανατολικό σύστημα ή στο σοβιετικό σύστημα ή στο σύστημα της Λατινικής Αμερικής (...) είμαστε δυτική οικονομία».

Για δε το σχηματισμό της συγκυβέρνησης και δεδομένου ότι, για να περάσουν τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων διαρκείας της ΕΕ, χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις, ο Θεοδωράκης διαβεβαίωσε: «Εμείς έχουμε στα σκαριά πολλές προτάσεις και πολλά σενάρια (...) Ανάλογα λοιπόν με το ποιος είναι πρώτος, τι δύναμη έχει, τι δύναμη έχει ο δεύτερος, τι δύναμη έχουμε εμείς, πόσα κόμματα έχουν αποκλειστεί και πόσα κόμματα έχουν μπει στη Βουλή, εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μία πρόταση για τη χώρα και την οποία θα την κάνουμε 25 βράδυ, θα την κάνουμε 26 πρωί που είναι το επίσημο» πρόσθεσε, βάζοντας στο «κάδρο» της επόμενης συγκυβέρνησης και τη ΝΔ.

Στην ίδια βάση, χτες, στη διακαναλική του συνέντευξη στην Αθήνα, ζήτησε στις 26/1 ο αρχηγός του πρώτου κόμματος να συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων με «ευρωπαϊκό προσανατολισμό», για να συμφωνήσουν από κοινού τι θα κάνουν στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Αλλωστε ο Θεοδωράκης προβάλει ως πρόταγμα «με κάθε τρόπο να βγάλουμε κυβέρνηση» και συμπληρώνει: «Οταν λέμε να βγάλουμε κυβέρνηση ή όταν λέμε ότι στηρίζουμε μια κυβέρνηση ή όταν λέμε ανεχόμαστε μια κυβέρνηση, αυτό δε συνδυάζεται πάντα με τι θέσεις θα έχουμε εμείς. Εμείς μπορεί να μην έχουμε και καθόλου θέσεις σε μια κυβέρνηση». Σημειωτέον, για στήριξη έστω με ψήφο ανοχής μιλάνε και στο ΠΑΣΟΚ, καθώς έρχεται κεντρικά ως κατεύθυνση από μια σειρά αστικά επιτελεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ