Τετάρτη 13 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μακριά από τα προβλήματα των μικρεμπόρων

Με μικρή συμμετοχή και πολλά ευτράπελα η ετήσια Γενική Συνέλευση

Τη γλώσσα των μεγαλοβιομηχάνων και μεγαλεμπόρων χρησιμοποίησε ο απερχόμενος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δ. Δημητριάδης, παρουσιάζοντας τον απολογισμό δράσης στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ. Ετσι, ενώ διαπίστωσε πως «η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν είναι ικανοποιητική», απέδωσε τις αιτίες - που προκαλούν την κακή κατάσταση της οικονομίας και της αγοράς - στο γεγονός ότι «δεν προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις και παρατηρούνται δραματικές καθυστερήσεις στην αξιοποίηση του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης»!

Οι εργασίες της συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα αντιπαράθεσης και με πολλά ευτράπελα. Αξίζει να σημειωθεί, πως πολλοί ήταν εκείνοι που έκανα λόγο για «κατάντια» του Συλλόγου, αφού από τα 830 εγγεγραμμένα μέλη παρευρέθηκαν μόνο 29! Ο Γιώργος Χατζηγεωργίου, εκ μέρους της «Αγωνιστικής Ενότητας Εμπόρων» κατήγγειλε τον απαράδεκτο τρόπο σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης και την απαξίωση του Συλλόγου που αντανακλάται στην πενιχρή παρουσία μελών στη συνέλευση. Εθεσε θέμα νομιμότητας της συνέλευσης και δήλωσε ότι η παράταξή του θα παραμείνει για να συμβάλλει στη συζήτηση των προβλημάτων. Ηταν τόση η προχειρότητα με την οποία η πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης προχώρησε στη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης, που η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής παρουσιάστηκε από τον ταμία του Συλλόγου αφού κανένα μέλος της Επιτροπής δεν ήταν παρών στη Συνέλευση!

Στιγματίζοντας τη στάση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Χατζηγεωργίου τόνισε ότι η πλειοψηφία της διοίκησης είναι προσανατολισμένη «στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων μιας χούφτας μεγαλεμπόρων». Οι πρόσφατες μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων της χώρας, υπογράμμισε, στις οποίες πήραν μέρος και μέλη του Συλλόγου, απέδειξαν πόσο λαθεμένη είναι η λογική αυτών που υποστηρίζουν ότι η θέση των εμπόρων δεν είναι να διαδηλώνουν στους δρόμους. Η λύση βρίσκεται στα χέρια μας, τόνισε ο Γ. Χατζηγεωργίου και πρόσθεσε πως μόνο με συντονισμένο αγώνα του κλάδου μας με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους μπορεί να έχουμε αποτέλεσμα. Πρότεινε επίσης να αναγραφεί στο νέο προϋπολογισμό το ποσό των 2 εκατομμυρίων για οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων, πράγμα που έγινε αποδεκτό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνουν την επίθεση στην Κυριακή αργία (2014-07-04 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για την κυριακάτικη αργία (2011-01-15 00:00:00.0)
Στον... αέρα η τροποποίηση του καταστατικού (2004-11-16 00:00:00.0)
Τα προβλήματα των μικρεμπόρων (2003-11-21 00:00:00.0)
Την Τρίτη οι εκλογές για νέο ΔΣ (2002-05-11 00:00:00.0)
Αγώνες κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες (2000-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ