Τετάρτη 28 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Βομβιστική επίθεση σε ξενοδοχείο στην Τρίπολη

ΤΡΙΠΟΛΗ.--

Στο προσκήνιο της δημοσιότητας επανήλθε χτες το παράρτημα των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στη Λιβύη, καθώς ανέλαβε την ευθύνη της χτεσινής αιματηρής επίθεσης ενόπλων στο παραλιακό ξενοδοχείο «ΚΟΡΙΝΘΙΑ» της Τρίπολης, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο εννιά ατόμων.

Από τους εννιά νεκρούς, οι τέσσερις ήταν αλλοδαποί και άλλοι πέντε ανήκαν στο προσωπικό ασφαλείας του ξενοδοχείου (που φιλοξενεί ως επί το πλείστον κυβερνητικούς αξιωματούχους, ξένους διπλωμάτες και επιχειρηματίες).

Πηγές που έχουν πρόσβαση σε λιβυκές δυνάμεις ασφαλείας, δήλωσαν πως κάποιοι από τους ένοπλους ανατινάχτηκαν στο 20ο όροφο του ξενοδοχείου, στη διάρκεια της επίθεσης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος». Κάποιοι από τους δράστες της επίθεσης φέρεται πως διέφυγαν και άλλοι ότι συνελήφθησαν από τη λεγόμενη «Λιβυκή Αποτρεπτική Δύναμη». Δεν έγιναν, ωστόσο, γνωστά άλλα στοιχεία σε σχέση με την ταυτότητά τους.

Η Φεντερίκα Μογκερίνι, επικεφαλής της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, καταδίκασε την επίθεση στο ξενοδοχείο «ΚΟΡΙΝΘΙΑ» ως «άλλη μία πράξη τρομοκρατίας που καταφέρει πλήγμα στις προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στη Λιβύη και στις οποίες δε θα πρέπει να επιτραπεί να υποβαθμίσουν την πολιτική διαδικασία». Βεβαίως, η τρομοκρατία που αξιοποιούν οι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές είναι δικό τους κατασκεύασμα, όταν ανέτρεπαν μη αρεστές κυβερνήσεις στη Βόρεια Αφρική και το ίδιο επιχειρούν και στη Μέση Ανατολή.

Λιβυκά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η επίθεση τζιχαντιστών του ΙΚ έγινε ως αντίποινα για τον πρόσφατο θάνατο του Αμπού Ανάς αλ Λίμπι, που είχε συλληφθεί πριν δύο χρόνια από Αμερικανούς κομάντος στην Τρίπολη. Ο Λίμπι ανέμενε τη δίκη του σε δικαστήριο της Ν. Υόρκης σε μερικές μέρες, αλλά δεν πρόλαβε, αφού πέθανε στις 2 Γενάρη σε νοσοκομείο της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ