Παρασκευή 15 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΓΙΟ: 6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ
Η αποκατάσταση είναι ακόμη στα χαρτιά

Εξι χρόνια μετά, στο σεισμόπληκτο Αίγιο, οι κάτοικοι περιμένουν ακόμη την αποκατάστασή τους, όπως τους είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση. Τα όσα δεν έγιναν όλα αυτά τα χρόνια καταθέτει σε ανακοίνωσή της η «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση», μεταφέροντας ένα μήνυμα και στους σεισμοπαθείς της Αττικής πως μόνο ο αγώνας για τη διεκδίκηση λύσεων μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Αλλωστε, όπως υπογραμμίζει η παράταξη, «τα ελάχιστα προβλήματα που επιλύθηκαν ήταν καρπός του διεκδικητικού αγώνα με τη δραστηριοποίηση των φορέων της πόλης και τις λαϊκές κινητοποιήσεις».

Καταθέτοντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Αίγιο, η «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση» κάνει λόγο για ανοιχτές πληγές από το σεισμό της 15ης Ιούνη του 1995 και για εγκατάλειψη των σεισμοπαθών από την πολιτεία. «Η αποκατάσταση υπάρχει μόνο στα λόγια των αρμοδίων, αφού τα μέτρα για τη στέγαση, την ενίσχυση των αγροτών, τη βελτίωση των υποδομών, το χωροταξικό σχεδιασμό, την πολεοδομική ανασυγκρότηση, αποδείχτηκαν λόγια που τα πήρε ο αέρας», σημειώνει χαρακτηριστικά η παράταξη στην ανακοίνωσή της.

Την ίδια ώρα δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για τη θωράκιση της πόλης από νέους σεισμούς, ενώ η υποδομή για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων καταστροφών είναι ελλιπής, κάτι που αυξάνει το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων. Η ανασφάλεια έρχεται να προστεθεί στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η αύξηση της ανεργίας και η ραγδαία πτώση του αγροτικού εισοδήματος.

Ευθύνες για την εγκατάλειψη της πόλης και των κατοίκων της από την κυβέρνηση, καταλογίζει η παράταξη και στους δημοτικούς άρχοντες, «που αντί να πρωτοστατούν στους αγώνες για τη διεκδίκηση λύσεων, δε χάνουν ευκαιρία να ευχαριστούν δημόσια και να τιμούν τους κυβερνητικούς παράγοντες για το μεγάλο έργο τους προς την πόλη, που μόνο αυτοί το έβλεπαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ