Παρασκευή 15 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Γιατρός του ΙΚΑ έγραφε χάπια σε τοξικομανείς

Ειδικός παθολόγος του ΙΚΑ και δημοτικός σύμβουλος Ανω Λιοσίων συνελήφθη για παράνομη συνταγογράφηση χαπιών σε τοξικομανείς έναντι αμοιβής, χωρίς να τους εξετάζει και χωρίς να εκδίδει σχετικές αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Πρόκειται για τον γιατρό της Τοπικής Μονάδας Υγείας ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων Δημήτρη Ζαφείρη, που συνελήφθη από την αστυνομία ύστερα από καταγγελίες ότι εδώ και αρκετούς μήνες έδινε συνταγές σε τοξικομανείς της περιοχής έναντι 2.000 δρχ. - 4.000 δρχ. τη μία. Μόνο προχτές φέρεται ότι είχε γράψει 54 τέτοιες συνταγές!

Εναντίον του ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ποινική δίωξη για «κατάχρηση της ιδιότητας του γιατρού κατ' εξακολούθηση» και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «είναι μεν παράνομη η συνταγογράφηση χαπιών σε τοξικομανείς, αλλά μπορεί να γίνει για θεραπευτικούς σκοπούς». Αρνείται, επίσης, ότι έπαιρνε χρήματα.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ ανακοίνωσε ότι «με απόφασή της έθεσε σε αυτοδίκαιη αργία τον εν λόγω γιατρό, ύστερα από ενημέρωση που δέχτηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών ότι αυτός απεστάλη συνοδεία αστυνομικών στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικής δίωξης κατ' αυτού, κατηγορούμενος για παράβαση του Ν. 1729/87 "περί ναρκωτικών" και παραπέμπει την υπόθεση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των γιατρών του ΙΚΑ, το οποίο θα κρίνει μετά την έκδοση της ποινικής απόφασης».

Ο δήμαρχος, εξάλλου, των Ανω Λιοσίων Νίκος Παπαδήμος, με το ψηφοδέλτιο της παράταξης του οποίου είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος ο Δ. Ζαφείρης κατά τις τελευταίες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, εξέφρασε χτες την έκπληξή του και δήλωσε ότι αναμένει με αγωνία τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης στο παρόν στάδιο για να λάβει τα μέτρα του ως δημοτική αρχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ