Τετάρτη 25 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Τη σημασία των έργων υποδομής που υλοποιούνται στη Σερβία, με τη βοήθεια της Κίνας και των κινεζικών εταιρειών, υπογράμμισε χτες ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρέσβη της Κίνας στο Βελιγράδι, Λι Μαντσάνγκ. Ο Βούτσιτς απηύθυνε πρόσκληση σε Κινέζους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν σε έργα κατασκευής οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών στη Σερβία.

ΣΟΦΙΑ.-- Παράβαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ στην κρατική εταιρεία «Bulgarian Energy Holding» (BEH) διαπίστωσε χτες η Ευρωενωσιακή Επίτροπος Ανταγωνισμού Μάργκρετ Βεστάγκερ.

ΚΑΪΡΟ.-- Δύο Αιγύπτιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν νωρίς χτες το πρωί, από επίθεση τζιχαντιστών, στη βορειοανατολική Χερσόνησο του Σινά.

ΤΕΝΕΣΙ.-- Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας, από τα πυρά αγνώστου, κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Τενεσί στις ΗΠΑ. Ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης, ενώ δεν ξεκαθαρίστηκε άμεσα εάν το περιστατικό είχε άμεση σχέση με το Πανεπιστήμιο «Austin Peay State».

ΣΟΛΤ ΛΕΪΚ ΣΙΤΙ.-- Αιώνες πίσω επιστρέφει η πολιτεία Γιούτα στις ΗΠΑ, μετά την υπογραφή νόμου από τον κυβερνήτη, που θα επιτρέπει τη θανάτωση κρατουμένων ακόμη και με εκτελεστικό απόσπασμα, σε περίπτωση που οι μελλοθάνατοι βρίσκονται σε φυλακές δίχως πρόσβαση σε ενέσιμο κοκτέιλ ουσιών που προκαλούν το θάνατο.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μπουένος Αϊρες που ερευνούν ένα ερειπωμένο συγκρότημα που εντοπίστηκε στη βόρεια Αργεντινή, κοντά στα σύνορα με την Παραγουάη, στο δρυμό Τεγιού Κουάρε, ανακοίνωσαν ότι ενδέχεται να είναι καταφύγιο των Ναζί, που είναι γνωστό ότι διέφυγαν μαζικά στη χώρα αυτή και άλλες της Λατινικής Αμερικής, αξιοποιώντας και την ανοχή των φασιστικών και αστικών καθεστώτων. Ευρήματα που συνηγορούν σε αυτή την κατεύθυνση είναι κάποια νομίσματα της εποχής του Γ' Ράιχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ