Τρίτη 7 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τα ζητήματα της Υγείας

Συγκεντρώσεις την περασμένη Πέμπτη σε Δράμα και Βόλο. Κλιμάκωση σε Δυτική Αθήνα - Μενίδι - Φυλή. Διαμαρτυρία χτες στον «Ευαγγελισμό»

Από τη συγκέντρωση στο Βόλο
Από τη συγκέντρωση στο Βόλο
Συγκέντρωση με αίτημα αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους οργανώθηκε την περασμένη Πέμπτη, στην πλατεία Πανεπιστημίου του Βόλου, με πρωτοβουλία εργατικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Παν. Τσιτσιρίκης, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Με δεδομένη τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και στο χώρο της Υγείας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι καθαρό για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα πως οι ανάγκες του λαού για δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας είναι στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών μας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας (ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, καθώς και τεχνολογικού εξοπλισμού κ.ά.) και στην ανάγκη να διεκδικηθούν αγωνιστικά λύσεις. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Συγκέντρωση και πορεία, με αιχμή τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νομού έγινε το βράδυ της Πέμπτης και στην κεντρική πλατεία της Δράμας, με πρωτοβουλία της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Κάλεσμα συμμετοχής απηύθυναν, επίσης, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας, το Σωματείο Εργαζομένων στα Μάρμαρα «Λαζαρίδη», ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας, τα Σωματεία Ραπτών/Ραπτριών Ν. Δράμας, Επισιτισμού - Τουρισμού Δράμας, Συνταξιούχων Δράμας, ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας και ο Σύλλογος Γυναικών Δράμας (μέλος της ΟΓΕ).

Νέα κινητοποίηση στην Αθήνα

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στον «Ευαγγελισμό»
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στον «Ευαγγελισμό»
Στο μεταξύ, σε σύσκεψη που έγινε χτες στο Περιστέρι, οι Λαϊκές Επιτροπές, τα σωματεία και οι φορείς από τη Δυτική Αθήνα, το Μενίδι και τη Φυλή εκτίμησαν την πολύμορφη δραστηριότητα που ανέπτυξαν για την Υγεία το προηγούμενο διάστημα.

Μεταξύ άλλων, σημείωσαν ότι το μαζικό συλλαλητήριο που οργάνωσαν στις 21 Μάρτη πάνω από 60 φορείς, σύλλογοι, σωματεία και συνδικάτα, αποτελεί παρακαταθήκη για την κλιμάκωση της πάλης, για τη διεκδίκηση Δημόσιας, Δωρεάν Υψηλού επιπέδου Υγείας για όλο το λαό. Με συντονισμένη δράση καλούν σε νέο γύρο κινητοποιήσεων, με κορύφωση το νέο συλλαλητήριο στις 14 Μάη, στο υπουργείο Υγείας.

Διαμαρτυρία στον «Ευαγγελισμό»

Τέλος, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και παράσταση στη διοίκηση του «Ευαγγελισμού» οργάνωσαν χτες το πρωί ο Σύλλογος Εργαζομένων (ΣΕΝΕ) και η πενταμελής επιτροπή των γιατρών της ΕΙΝΑΠ στο νοσοκομείο. Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν εκπρόσωποι των συνταξιούχων.

Γιατροί και εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για τεράστια κενά στο προσωπικό, τις απλήρωτες - εδώ και μήνες - εφημερίες νυχτερινά και αργίες και το αίσχος των ατέλειωτων ράντζων - ιδιαίτερα στην ψυχιατρική κλινική - μετά από κάθε εφημερία. Σε μεγάλο αριθμό γιατρών, τα χρωστούμενα από το 2014 ξεπερνούν μέχρι και το Φλεβάρη τις 3.000 ευρώ κατ' άτομο.

Οι υπερωρίες - ψίχουλα του μη ιατρικού προσωπικού έχουν να πληρωθούν από το Δεκέμβρη του 2014, ενώ για το 2015 η μηνιαία αποζημίωση για υπερωρίες, νυκτερινά, αργίες μειώνεται σε 155.000 ευρώ από τις 195.000 το 2014. Επίσης, οι απασχολούμενοι σε προγράμματα «voucher» διεκδικούν τα χρήματά τους.

Ο διοικητής του νοσοκομείου δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από το να θέσει τα θέματα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ