Τρίτη 7 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νεκρός οικοδόμος στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής

Το τελευταίο του μεροκάματο έκανε το Σάββατο στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ένας 35χρονος εργάτης από την Αλβανία, που απασχολούνταν σε ιδιωτική τεχνική εταιρεία. Δουλεύοντας στην κατασκευή του δικτύου του βιολογικού καθαρισμού, έπεσε από μεγάλο ύψος και κατέληξε κατά τη μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου.

Το θανατηφόρο ατύχημα καταγγέλλει η ΤΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ. Οπως σημειώνει, «οι συνθήκες στις οποίες πραγματοποιούνται τα "αναπτυξιακά έργα" περιλαμβάνουν μισθούς πείνας, εξαντλητικά ωράρια και φυσικά καμία τήρηση μέτρων ασφαλείας για τους εργαζόμενους».

Από την πλευρά του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Χαλκιδικής κάνει λόγο για «εξαντλητικά ωράρια, μισθούς πείνας και έλλειψη μέτρων προστασίας, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση. Στη Χαλκιδική γίνονται πολλά έργα από την Τοπική Διοίκηση, δίνοντας ζεστό χρήμα σε μεγαλοεργολάβους, ενώ η ανεργία στον κλάδο μας αγγίζει το 90%».

Τέλος, το δρόμο ανάπτυξης που έχει ως κριτήριο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και τις κυβερνήσεις που τον υπηρετούν, καταγγέλλει το «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» στη ΛΑΡΚΟ, σε ανακοίνωση για το θάνατο του 53χρονου εργάτη, που σκοτώθηκε πριν από λίγες μέρες στο μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ, στη θέση «Τσούκα» στο Μαρτίνο Φθιώτιδας. Καλεί τους εργάτες να συσπειρωθούν και να παλέψουν για ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, σε σύγκρουση με την εργοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ