Τρίτη 7 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κατέλαβαν συμβολικά τα κτήματα του πρώην ΚΕΓΕ

Με κεντρικό σύνθημα - αίτημα «Η γη ανήκει στους αγρότες και όχι στις εταιρείες», οι αγρότες των Σεβαστιανών Πέλλας κατέλαβαν συμβολικά τα κτήματα του πρώην Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης (ΚΕΓΕ - έκτασης περίπου 380 στρεμμάτων) αντιδρώντας στη διαδικασία δημοπράτησης για την «αξιοποίησή» τους από ιδιωτική εταιρεία.

Οι αγρότες της περιοχής διεκδικούν τα χωράφια να παραχωρηθούν στους αγρότες, ακτήμονες και μικροκληρούχους του χωριού. Αρχικά πραγματοποίησαν συγκέντρωση - συνέλευση στην πλατεία του χωριού και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με κομβόι, με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, στο χώρο του πρώην ΚΕΓΕ, στην Εθνική Οδό Εδεσσας - Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, σταματούσαν τα διερχόμενα αυτοκίνητα και μοίραζαν ανακοινώσεις στους οδηγούς.

Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισε να παραχωρήσει σε ιδιωτικές εταιρείες, μέσω δημοπράτησης, τις εκτάσεις - φιλέτο του πρώην ΚΕΓΕ, που ανήκουν στο αγρόκτημα των Σεβαστιανών.

Η Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών, με Γενικές Συνελεύσεις ενεργοποίησε τους κατοίκους του χωριού, συγκέντρωσε πάνω από 350 υπογραφές και ανάγκασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας να ανακαλέσει προηγούμενη γνωμοδότηση και να συνταχθεί με το αίτημά τους. Το θέμα έφτασε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας, όπου πέτυχαν να μη ληφθεί απόφαση.

Στη συνέχεια, η Συντονιστική Επιτροπή συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, που δεσμεύτηκε προφορικά ότι θα σταματήσει τη διαδικασία δημοπράτησης. Ο ίδιος, όμως, απαντώντας γραπτά σε Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ επικαλείται το Νόμο 4061/2012, «νόμο - εργαλείο» για την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας, αναιρώντας επί της ουσίας τις δεσμεύσεις του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ