Τρίτη 7 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κέρδισε το χειροκρότημα στην πρεμιέρα

Σε μια κατάμεστη αίθουσα σηκώθηκε την Κυριακή η αυλαία για τις «Γειτονιές του Κόσμου»

Γεμάτη η αίθουσα του κινηματογράφου «Στούντιο»
Γεμάτη η αίθουσα του κινηματογράφου «Στούντιο»
Την παράσταση «Οι γειτονιές του Κόσμου», βασισμένη στο ομώνυμο ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου, παρουσίασε η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ την Κυριακή το απόγευμα, στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου «STUDIO».

Την παράσταση παρακολούθησε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Επίσης, η Ερη Ρίτσου, κόρη του Γιάννη Ρίτσου. Παρόντες ήταν ακόμα εκπρόσωποι της Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών και της παλαιστινιακής πρεσβείας.

Η πρώτη παράσταση συνοδεύτηκε με ζωντανή μουσική, την οποία έχει επιμεληθεί η μουσικός Σοφία Καμαγιάννη, ενώ πριν ξεκινήσει το έργο η νεοσυσταθείσα χορωδία του ΠΑΜΕ παρουσίασε ένα τραγούδι.

Η Χρυσούλα Λαμπούδη, στέλεχος του ΠΑΜΕ, καλωσορίζοντας το κοινό, υπενθύμισε πως η παράσταση είναι αφιερωμένη στα 16 χρόνια δράσης του ΠΑΜΕ, που συμπληρώθηκαν πριν από λίγες μέρες.

Στο τέλος της παράστασης ο σκηνοθέτης της, Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, σημείωσε πως η θεατρική ομάδα έχει στόχο να παρουσιάσει το έργο σε σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικούς φορείς, και περιμένει τις προσκλήσεις τους.

Η επόμενη προγραμματισμένη παράσταση είναι στις 19 Απρίλη, στις 8 μ.μ. στην Καισαριανή. Η είσοδος θα γίνεται με την αγορά ενός λαχνού του ΠΑΜΕ.

Θερμό το χειροκρότημα για όλους τους συντελεστές μετά το τέλος της παράστασης
Θερμό το χειροκρότημα για όλους τους συντελεστές μετά το τέλος της παράστασης
Το ΠΑΜΕ συγχαίρει και ευχαριστεί όλους τους συντελεστές της παράστασης. Οπως σημειώνει, «το "Στούντιο" των 600 θέσεων αποδείχτηκε μικρό για τον κόσμο που δημιούργησε το αδιαχώρητο στην είσοδο του κινηματογράφου, κλείνοντας την οδό Σταυροπούλου.

Το αγκάλιασμα αυτής της προσπάθειας από τόσες εκατοντάδες εργαζομένων αποδεικνύει ότι ο πολιτισμός ενισχύει τη δράση του ταξικού κινήματος. Είναι πολλαπλά χρήσιμος στους αγώνες που δίνουμε κόντρα στο εκμεταλλευτικό σύστημα, κόντρα στην ηττοπάθεια, στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό. Κόντρα στην πολιτιστική αλλοτρίωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ