Τρίτη 7 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συγκεντρώσεις και εξορμήσεις σε όλη τη χώρα

Αγρίνιο
Αγρίνιο
Συγκεντρώσεις και άλλες παρεμβάσεις στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στο Εμπόριο, με αίτημα τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, έγιναν την Κυριακή σε όλη τη χώρα. Σε Ξάνθη, Καβάλα και Αλεξανδρούπολη έγιναν συγκεντρώσεις από τα σωματεία των εμποροϋπαλλήλων και τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ.

Συγκέντρωση και πορεία έκαναν την Κυριακή ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας και η Επιτροπή Αγώνα του Συλλόγου, με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Κινητοποίηση με αφετηρία την πλατεία Πανεπιστημίου οργανώθηκε και από την Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων Βόλου του ΠΑΜΕ, στην οποία συμμετείχε και η ΠΑΣΕΒΕ. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο του Βόλου.

Στα Γιάννινα, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων βρέθηκε από νωρίς έξω από μεγάλα καταστήματα («ΙΚΕΑ», «JUMBO», «Η&Μ») και μέσα στο «ΙΚΕΑ», όπου κουβέντιασε με εργαζόμενους. Πανεξόρμηση στους δρόμους της Πάτρας έκανε το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, έχοντας στο πλευρό του τους μικρούς εμπόρους της ΠΑΣΕΒΕ.

Κινητοποίηση στην Καλαμάτα διοργάνωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα Νομού Μεσσηνίας. Οι συγκεντρωμένοι μοίρασαν ανακοινώσεις στον κεντρικό πεζόδρομο. Απεργιακή συγκέντρωση, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, έκαναν οι εμποροϋπάλληλοι στο Αγρίνιο, μαζί με τους μικρούς εμπόρους, ύστερα από κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου και του Εμπορικού Συλλόγου.

Λάρισα
Λάρισα
Παράσταση διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς - Ιθάκης έκανε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Το Σωματείο περιόδευσε επίσης σε όλα τα σούπερ μάρκετ σε Αργοστόλι και Κοκύλια. Ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη που αναφέρει ξεκάθαρα ότι «επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία τις Κυριακές από 19 Απριλίου 2015 μέχρι και 15 Οκτωβρίου 2015 στα διοικητικά όρια των ΠΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης» λόγω του «τουριστικού χαρακτήρα των νησιών μας».

Στα Χανιά, κινητοποίηση και εξόρμηση σε μεγάλες αλυσίδες οργάνωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Ακολούθησε συγκέντρωση και πορεία. Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου και η Ενωση αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, που συσπειρώνεται στην ΠΑΣΕΒΕ, διαδήλωσαν για δύο ώρες έξω από το «Lidl».

Στην Κέρκυρα, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων διοργάνωσαν εξορμήσεις. Εξόρμηση στις μεγάλες αλυσίδες πραγματοποίησαν επίσης ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας - Βόνιτσας και η Ενωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Λευκάδας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία και συγκεντρώσεις την Κυριακή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (2018-06-22 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας (2015-03-21 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις και περιοδείες για τη Μέρα της Γυναίκας (2014-03-05 00:00:00.0)
Κοινές δράσεις στο πλαίσιο της αυριανής απεργίας (2013-11-02 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις την Τρίτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την κυριακάτικη αργία (2013-07-20 00:00:00.0)
Απόπειρα κατάργησης της κυριακάτικης αργίας (2010-12-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ