Τετάρτη 22 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ
Επίθεση «ΟΥΤΣΕΚΑδων» σε φυλάκιο της αστυνομίας

ΣΚΟΠΙΑ.--

Αναστάτωση και ερωτήματα προκαλεί στις αρχές της ΠΓΔΜ η επίθεση που έκαναν χτες στις 2.30 τα ξημερώματα περίπου 40 άνδρες με στολές που έφεραν τα διακριτικά των πρώην αυτονομιστών Κοσσοβάρων του ΟΥΤΣΕΚΑ (UCK) σε αστυνομικό φυλάκιο του βόρειου τμήματος της χώρας, δέρνοντας και αφοπλίζοντας τους τέσσερις αστυνομικούς που βρίσκονταν εντός του κτιρίου.

Η επίθεση των 40 Αλβανόφωνων ατόμων έγινε σε αστυνομικό φυλάκιο του χωριού Γκόσιντε στο Λίπκοβο της βόρειας ΠΓΔΜ και χαρακτηρίστηκε από τον υπουργό Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Ιβο Κότεσκι «τρομοκρατική επίθεση». Ο υπουργός πρόσθεσε πως οι δράστες, αφού έβαλαν χειροπέδες και έδειραν τους τέσσερις αστυνομικούς, στη συνέχεια τους είπαν πως αντιτίθενται στη συμφωνία της Αχρίδας, που έθεσε τέλος το 2001 στις εθνοτικές συγκρούσεις ανάμεσα σε στρατό της ΠΓΔΜ και αυτονομιστές της αλβανικής μειονότητας. Οι δράστες είπαν στους αστυνομικούς: «Είμαστε από τον UCK. Ούτε ο Αλί Αχμέτι (σ.σ. ηγέτης του αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ) ούτε ο Γκρούεφσκι (πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ) δεν μπορεί να σας σώσουν». Στη συνέχεια τους προέτρεψαν να «εξαφανιστούν» για να μην τους σκοτώσουν.

Ο υπουργός Κότεσκι πρόσθεσε πως οι δράστες έφεραν βαρύ οπλισμό, ότι βιντεοσκόπησαν την επίθεση, πως οι αστυνομικοί είναι πλέον ασφαλείς και ότι οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το περίεργο αυτό περιστατικό σημειώνεται λίγες μέρες μετά τις επανειλημμένες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα για ένωση της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο είτε εντός, είτε εκτός ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ