Τετάρτη 22 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Σκοτώθηκαν εργάτες σε ορυχείο που πλημμύρισε

ΠΕΚΙΝΟ.--

Στους 16 είχε ανέβει χτες το απόγευμα ο αριθμός των εργατών που είχαν χάσει τη ζωή τους στο ανθρακωρυχείο Τζιανγκτζιαβάν του ομίλου «Ντατόνγκ», το οποίο πλημμύρισε όταν τόνοι νερού εισέβαλαν στις στοές.

Το πρακτορείο «Σινχουά» μετέδωσε ότι από την Κυριακή το απόγευμα που σημειώθηκε το δυστύχημα μέχρι και χτες το απόγευμα, είχαν αντληθεί πάνω από 6 τόνοι νερού, ενώ υπήρχαν ακόμα 5 εργάτες που αγνοούνταν.

Την ώρα που το ορυχείο πλημμύρισε, δούλευαν σε αυτό 247 εργάτες, από τους οποίους -σύμφωνα με το «Σινχουά»- οι 223 κατάφεραν να βγουν στην επιφάνεια σώοι.

Το ορυχείο βρίσκεται κοντά στην πόλη Ντατόνγκ και η ιδιοκτήτρια εταιρεία (είναι κρατική) δεν είναι καμία τυχαία. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους εξόρυξης άνθρακα στην Κίνα. Το συγκεκριμένο ορυχείο μπορεί να παράγει ετησίως μέχρι και 900.000 τόνους άνθρακα.

Τέτοια δυστυχήματα γίνονται πολλές φορές εξαιτίας της συνέχισης των εξορύξεων σε περιοχές που δεν πρέπει, της μη σωστής χαρτογράφησης των ορυχείων, ενώ η μη τήρηση διαφόρων μέτρων ασφαλείας (όπως η ύπαρξη ολοκληρωμένων καταφυγίων) ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ