Τετάρτη 22 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Εικοσαετή κάθειρξη στον πρώην Πρόεδρο Μόρσι

ΚΑΪΡΟ.--

Τις έντονες αντιδράσεις των «Αδελφών Μουσουλμάνων» προκάλεσε η βαριά καταδικαστική ποινή 20ετούς φυλάκισης που επιβλήθηκε χτες στον ισλαμιστή πρώην Πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι για τη δολοφονία διαδηλωτών το 2012, ενώ απαλλάχθηκε από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας που επέσυρε τη θανατική ποινή.

«Η δίκη ήταν παρωδία δικαιοσύνης που σχεδιάστηκε και ελέγχτηκε από την κυβέρνηση. Δε στηρίχτηκε σε καμία απολύτως απόδειξη» ανέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο Αμρ Νταράγκ, πρώην υπουργός στην κυβέρνηση Μόρσι, κατηγορώντας το σημερινό Πρόεδρο της χώρας Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, πως θέλει να επιβάλει «ισόβια στη δημοκρατία στην Αίγυπτο». Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι διεθνείς αντιδράσεις για τη βαριά καταδίκη του πρώην Προέδρου Μόρσι θα προκρίνουν εάν θα ακολουθήσουν ακόμη πιο αυστηρές ποινές, ακόμη και η θανατική ποινή.

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Μόρσι σημείωσε ότι, παρά τις διώξεις που έχει εξαπολύσει τον τελευταίο χρόνο η κυβέρνηση Σίσι κατά των «Αδελφών Μουσουλμάνων», αυτοί θα επιβιώσουν υπό την ηγεσία πλέον νεαρότερων στελεχών, ηλικίας 29 και 30 ετών. «Η γενική στάση των "Αδελφών Μουσουλμάνων" είναι πιο επαναστατική, διότι η γενιά που αναλαμβάνει είναι νέα και είδε τι είδους Αίγυπτο θα έχουμε, αν δεν κάνει αυτό που πρέπει».

Ο γιος του ανατραπέντα Προέδρου, Οσάμα Μόρσι, επεσήμανε ότι ο πατέρας του «σχεδιάζει την επιστροφή του», παρά την ποινή που του επιβλήθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ