Πέμπτη 21 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υπαρκτές...

Γρηγοριάδης Κώστας

Μπόλικη κουβέντα γίνεται τις μέρες αυτές, με αφορμή το γκάλοπ της «MRB». Μια κουβέντα, η οποία στο συντριπτικά μεγάλο μέρος της είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του δικομματισμού. Και, όμως, ακόμη και στο προαναφερόμενο γκάλοπ - τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δηλαδή - περιέχει στοιχεία και ερεθίσματα που φανερώνουν τις αντιδικομματικές τάσεις της κοινής γνώμης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι απαντήσεις στο ερώτημα: «Ποιος μπορεί να χειριστεί καλύτερα το Ασφαλιστικό: Κυβέρνηση - ΝΔ - ΓΣΕΕ». Προσέξτε, λοιπόν, τις απαντήσεις, που έδωσαν οι ερωτώμενοι, όπως δίνονται από τα παρακάτω νούμερα:

Αρκετή και μεγάλη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση έχει μόνο το 20,9% των ερωτώμενων, ενώ ελάχιστη και καμία το 75,6%. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τη ΝΔ είναι 33,7% και 61,4%. Και για τη ΓΣΕΕ 49,3% και 42,6%.

Η καταδίκη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από την απόλυτη πλειοψηφία είναι ολοφάνερη, όσο και αποκαλυπτική. Οπως ολοφάνερες είναι και οι έντονες αμφιβολίες που τρέφει ένα μεγάλο μέρος των ερωτώμενων - περίπου ο ένας στους δύο - προς την ηγεσία της ΓΣΕΕ, παρότι η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τις δυο πανελλαδικές 24ωρες απεργίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ