Τετάρτη 13 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Νέος ισχυρός σεισμός στο Νεπάλ

Δεκάδες νεκροί και πάνω από 1.000 τραυματίες

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.--

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε χτες το μεσημέρι (τοπική ώρα) στο Νεπάλ, 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο νέος σεισμός σημειώθηκε κοντά στην πόλη Νάμσε Μπαζάρ, κοντά στο Εβερεστ, 83 χλμ. ανατολικά του Κατμαντού και μόλις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Κίνα. Το εστιακό του βάθος ήταν ξανά πολύ μικρό, μόλις 18,5 χλμ., όπως και στο σεισμό 7,9 Ρίχτερ της 25ης Απρίλη.

Χτες το απόγευμα ο απολογισμός του νέου σεισμού ήταν τουλάχιστον 42 νεκροί και 1.117 τραυματίες, κι αυτοί μόνο στο Νεπάλ. Με δεδομένη την παντελή απουσία κάθε μέτρου αντισεισμικής προστασίας, αλλά και τα αποτελέσματα του προηγούμενου σεισμού, οι αριθμοί θα αυξάνονταν όσο περνούσαν οι ώρες. Ο πανικός κυριάρχησε δικαιολογημένα σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, που έτρεξαν έξω από τα κτίρια από φόβο μήπως εγκλωβιστούν σε συντρίμμια.

Μεταξύ άλλων έγιναν κατολισθήσεις στην περιοχή Σιντουπαλτσόκ και κατέρρευσαν κτίρια στην πόλη Σαουτάρα. Το αεροδρόμιο του Κατμαντού έκλεισε. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Ινδία, στο κρατίδιο Μπιχάρ. Στο μεταξύ, οι νεκροί και οι τραυματίες από το σεισμό της 25ης Απρίλη είχαν ανέβει στους 8.150 και 17.860 αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ