Τετάρτη 13 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΚ
Συνεχή εγκλήματα από τους τζιχαντιστές

ΒΑΓΔΑΤΗ-ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας σημειώθηκε χτες διπλή βομβιστική επίθεση τζιχαντιστών, που προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων αμάχων και τον τραυματισμό άλλων 28. Ετσι, συνεχίζεται το αιματοκύλισμα του συριακού λαού, αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης που οδήγησε και στο φούντωμα των δολοφόνων τζιχαντιστών, τους οποίους σήμερα δήθεν θέλουν να αντιμετωπίσουν. Ενδεικτική και η δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που είπε ότι η χώρα του «λόγω τεχνικών προβλημάτων και όχι λόγω διαφωνιών με τις ΗΠΑ» καθυστερεί την εκπαίδευση Σύρων αντικυβερνητικών ενόπλων από Αμερικανούς στρατιωτικούς, υποτίθεται για να αντιμετωπιστούν οι τζιχαντιστές.

Ακόμα, κοντά στο Κιρκούκ του βορείου Ιράκ, ο Κούρδος στρατηγός, διοικητής της 118ης ταξιαρχίας των Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά, Σαλάχ Ντελμάνι, και δύο σωματοφύλακές του, έπεσαν θύματα έκρηξης βομβιστικού μηχανισμού που είχαν τοποθετήσει τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους».

Πάντως σύμφωνα με την μη Κυβερνητική Οργάνωση «Χάντικαπ Ιντερνάσιοναλ» (Handicap International), που βέβαια έχει και τις σκοπιμότητές της - όντας χρημοτοδοτούμενη και από το παραμάγαζο της CIA, USAID - η ασφάλεια περίπου 5,2 εκατ. αμάχων, εκ των οποίων τα 2 εκατ. είναι παιδιά και έφηβοι, απειλείται από την μεγάλη χρήση όπλων και βομβών στις κατοικημένες περιοχές στην Συρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ