Τετάρτη 13 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Βενεζουέλας

Αποψη από την εκδήλωση
Αποψη από την εκδήλωση
Εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Βενεζουέλας και καταδίκης των απαράδεκτων και επικίνδυνων επεμβάσεων των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις της, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Φαρίντ Φερνάντες, ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης, ο Νίκος Ζώκας, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και ο Απόστολος Σκούφας, πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης.

Εκφράστηκε η απαίτηση για κατάργηση του Διατάγματος του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, που χαρακτηρίζει τη Βενεζουέλα «ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ». Σημειώθηκε ότι κάθε λαός είναι αρμόδιος και αποκλειστικά υπεύθυνος να αποφασίζει για τον τόπο του και αυτός μόνο έχει το δικαίωμα να επιλέξει το δρόμο της ανάπτυξης που επιθυμεί. Τέλος, τονίστηκε ότι η αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας αλλά και γενικότερα στους λαούς που βρίσκονται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού είναι καθήκον όλων των κινημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ