Πέμπτη 14 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Δυναμική απεργία εργατών γης

ΣΑΝ ΚΟΥΕΝΤΙΝ.--

Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους οι εργάτες γης στο Σαν Κουεντίν στη βορειοδυτική επαρχία Βάχα Καλιφόρνια του Μεξικού, που βιώνουν συνθήκες ημι - σκλαβιάς από τους μεγάλους γαιοκτήμονες και μονοπωλιακούς ομίλους στον τομέα των φρούτων, λαχανικών, του κρασιού και των τροφίμων, που στην πλειοψηφία τους τα προϊόντα αυτά καταλήγουν στις ΗΠΑ.

Οι εργάτες, που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις το τελευταίο δίμηνο, διεκδικούν αξιοπρεπείς μισθούς, καλύτερες συνθήκες δουλειάς και τερματισμό των επιχειρήσεων καταστολής εναντίον τους. Στη συγκεκριμένη κοιλάδα παράγονται τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο από το μόχθο των εργατών, οι οποίοι αμείβονται με πεχιχρούς μισθούς και ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Στις 9 Μάη, από τη βάρβαρη καταστολή στις κινητοποιήσεις των εργατών γης, υπήρξαν 70 τραυματίες (πολλοί από αυτούς σοβαρά), ενώ έγιναν και τουλάχιστον 30 συλλήψεις. Οι εργάτες απαιτούν από την τοπική και ομοσπονδιακή κυβέρνηση να σταματήσει τη στήριξη της αστυνομικής βαρβαρότητας και από τις υποτιθέμενες κρατικές αρχές, υπεύθυνες για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, να παρέμβουν, ενώ χτες είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών.

Στον αγώνα αυτόν των εργατών το ΚΚ Μεξικού έχει σταθεί αλληλέγγυο από την πρώτη στιγμή, συμμετέχοντας ενεργά με μέλη και στελέχη του. Οι κομμουνιστές καλούν τους εργάτες να βγάλουν συμπεράσματα για το πώς αντιμετωπίζεται ο αγώνας τους από τους καπιταλιστές και το κράτος τους και τους καλεί να δυναμώσουν τον ταξικό αγώνα, διεκδικώντας τη μόνη πραγματική διέξοδο, την κατάργηση της εξουσίας των μονοπωλίων και την εγκαθίδρυσης της εργατικής εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ