Δευτέρα 6 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Παρέμβαση Συνδικάτων και φορέων στο νοσοκομείο Βόλου

Παρέμβαση στο Νοσοκομείο Βόλου για το σοβαρό ζήτημα των ελλείψεων, αλλά και της οικονομικής επιβάρυνσης των ασθενών που οξύνεται αυτές τις μέρες, λόγω των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές, πραγματοποίησαν συνδικαλιστές και εκπρόσωποι φορέων της Μαγνησίας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ, του Συνδικάτου Μετάλλου, του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ, του Σωματείου Τύπου και Χάρτου, του Συλλόγου Καθαριστών - Καθαριστριών, του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ κι άλλων φορέων της περιοχής.

Στις συναντήσεις που είχαν με τον πρόεδρο του Συλλόγου των γιατρών και με εργαζόμενους του νοσοκομείου συζητήθηκαν οι μεγάλες ελλείψεις που αφορούν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και σε τεχνολογικό εξοπλισμό και σε υλικά, οι οποίες προκαλούν πολύ σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου, με σοβαρές επιπτώσεις για εργαζόμενους και ασθενείς.

Οπως αναφέρθηκε, το νοσοκομείο αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα, όχι μόνο γιατί λείπουν γιατροί και νοσηλευτές - από τους 150 γιατρούς που προβλέπονται υπάρχουν μόνο 70 - με αποτέλεσμα κλινικές και τμήματα, όπως η παιδιατρική, το γαστρεντερολογικό κ.ά., να υπολειτουργούν, αλλά και επειδή δεν υπάρχουν πλέον βασικά υλικά για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των ασθενών που νοσηλεύονται ή επισκέπτονται τα Επείγοντα.

Η κατάσταση αναμένεται να γίνει ακόμα χειρότερη τις επόμενες μέρες, καθώς θα παρουσιαστεί πρόβλημα με τους προμηθευτές και οι ελλείψεις υλικών θα είναι περισσότερες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη δεν υπάρχουν στις αναγκαίες ποσότητες καθετήρες, σύριγγες, αντιβιοτικά, φίλτρα, γάζες κι άλλα αναλώσιμα υλικά, ενώ υπάρχει φόβος ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα σταματήσουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία.

Κι ενώ η πραγματικότητα βοά και καταγγέλλεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, ο διοικητής, στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των φορέων διαβεβαίωσε ότι ...όλα βαίνουν καλώς και είναι υπό έλεγχο.

Οι εκπρόσωποι των φορέων επεσήμαναν ότι οι ευθύνες γι' αυτήν την κατάσταση βρίσκονται στην ακολουθούμενη πολιτική για την Υγεία και τόνισαν την ανάγκη να ληφθούν όλα τα μέτρα που απαιτούνται για τη λύση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, καθώς η κατάσταση επιβαρύνεται και από τους περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ