Δευτέρα 6 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συγκροτήθηκε Επιτροπή Αλληλεγγύης στο νομό Λάρισας

Αμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα των φορέων της Κοινωνικής Συμμαχίας για την οργάνωση της αλληλεγγύης παντού

Σε κλάδους, νομούς και γειτονιές, οι δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας οργανώνουν την αλληλεγγύη
Σε κλάδους, νομούς και γειτονιές, οι δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας οργανώνουν την αλληλεγγύη
Ανταποκρινόμενο άμεσα στο κάλεσμα των φορέων της Κοινωνικής Συμμαχίας για την οργάνωση της αλληλεγγύης, μπροστά στις δυσκολίες που μεγαλώνουν για το λαό, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας συγκάλεσε σύσκεψη την Παρασκευή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της Ενωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος της ΟΓΕ).

Από τη σύσκεψη συγκροτήθηκε Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης σε επίπεδο νομού Λάρισας, η οποία θα λειτουργεί με έδρα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (τηλ. 2410 250708).

Το πρώτο βήμα της Επιτροπής ήταν να καλέσει όλα τα Εργατικά Σωματεία, τους Συλλόγους ΕΒΕ, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τους Σπουδαστικούς Συλλόγους, τους Γυναικείους Συλλόγους, τις Λαϊκές Επιτροπές σε κάθε γειτονιά και χωριό, να οργανώσουν τώρα, χωρίς καθυστέρηση, τη λαϊκή αλληλεγγύη, με κεντρικό σύνθημα και περιεχόμενο δράσης: «Κανένας μόνος του απέναντι στα προβλήματα που δημιουργεί η επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς τροφή, φάρμακα, Υγεία, ρεύμα, νερό, πάγωμα όλων των οφειλών των λαϊκών νοικοκυριών σε Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, να πληρωθούν κανονικά μισθοί, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, πρόνοιας».

Κανένας μόνος του

Αποφασίστηκε, επίσης, κάθε σωματείο, σύλλογος και κάθε Λαϊκή Επιτροπή στη συνοικία να ξεκινήσει άμεσα καταγραφή προβλημάτων και αναγκών σε είδη διατροφής, φαρμάκων, παροχής ρεύματος και νερού ή άλλο έκτακτο πρόβλημα.

Σε συνεννόηση με την Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης του νομού, να οργανώνει από τη συγκέντρωση και διανομή τροφίμων, φαρμάκων μέχρι την παρέμβαση για δωρεάν νοσηλεία, χορήγηση φαρμάκων, δωρεάν μετακίνηση στα ΜΜΜ και την εξασφάλιση του ρεύματος και του νερού σε όλους.

Από τη σύσκεψη δόθηκε κατεύθυνση κάθε Λαϊκή Επιτροπή και σωματείο να γνωστοποιήσει στον κόσμο με κάθε τρόπο τη δράση αυτή (ανακοίνωση τηλεφώνων, στεκιών που θα έρχεται σε επαφή κάποιος μαζί τους).

Σε επίπεδο νομού, η Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης θα ξεκινήσει μια σειρά άμεσες δράσεις για τη συγκέντρωση: α) Τροφίμων κατά προτίμηση μεγάλης διάρκειας, β) Φαρμάκων και υγειονομικού υλικού γενικότερα, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, τα οποία θα διατίθενται ανάλογα με τις ανάγκες και φυσικά σε ποσότητες που θα είναι δυνατόν να δοθούν, μέσω της καταγραφής που θα κάνουν τα σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές.

Επίσης, θα πραγματοποιήσει μέσα στην ερχόμενη βδομάδα συναντήσεις και παρεμβάσεις στη διοίκηση των νοσοκομείων του Ν. Λάρισας (ΠΠΝΛ, ΓΝΛ), στο Φαρμακευτικό Σύλλογο, στο Αστικό ΚΤΕΛ, στη Συντεχνία Αρτοποιών, τη ΔΕΗ, τη ΔΕΥΑΛ και άλλους φορείς ή ιδρύματα, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που υπάρχει σε κάθε τομέα και τι προτείνει η Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης.

Πλαίσιο πάλης

Τέλος, το πλαίσιο πάλης που διαμόρφωσε η Επιτροπή, περιλαμβάνει τα εξής αιτήματα:

  • Να διασφαλίσει την πληρωμή στην ολότητά τους όλων των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους και των συντάξεων.
  • Να διασφαλίσει πλήρως την παροχή Υγείας και φαρμάκων, χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!
  • Επέκταση και γενίκευση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν χρήσης. Κατάργηση των διοδίων.
  • Καμία απόλυση, ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους, με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.
  • Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
  • Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμία διακοπή συνδέσεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ