Δευτέρα 6 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγελία για τα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» στην Καβάλα

Για αντεργατικές μεθοδεύσεις καταγγέλλει την επιχείρηση των σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης», που λειτουργούν με σύμβαση δικαιόχρησης με την εταιρεία «Carrefour Μαρινόπουλος» στο νομό Καβάλας, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Η καταγγελία αφορά στα καταστήματα «Αρβανιτίδη» στο Λιμένα Θάσου και στην Παραλία Οφρυνίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία «στα καταστήματα της Θάσου η απογευματινή βάρδια που, με βάση το πρόγραμμα εργασίας, εργάζεται 14.20 - 21.00 στην πραγματικότητα δουλεύει 15.20 - 22.15. Δηλαδή, τα παραπάνω καταστήματα κλείνουν στις 22.00 κατά μία ώρα αργότερα από το νόμιμο ωράριο των σούπερ μάρκετ.

Στα καταστήματα της Θάσου, ανοίγουν τις Κυριακές κατά παράβαση της απόφασης του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές στην ΠΕ Καβάλας. Το κατάστημα λειτουργεί χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα, αφού το κατάστημα είναι μεγαλύτερο των 250 τ.μ., όπου σύμφωνα με τον νόμο απαγορεύεται σε τέτοιου μεγέθους καταστήματα να ανοίγουν τις Κυριακές. Οι εργαζόμενοι σ' αυτά τα καταστήματα εργάζονται επτά μέρες τη βδομάδα χωρίς ρεπό.

Και στα τρία αναφερόμενα καταστήματα δεν επιτρέπεται στους εργαζόμενους να πάρουν άδεια το καλοκαίρι (δύο βδομάδες που δικαιούνται), γιατί, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, βρίσκονται σε παραθαλάσσια περιοχή και έχουν πολλή δουλειά. Από τη διοίκηση της εταιρείας απειλούνται οι εργαζόμενοι, γιατί το Σωματείο μας διεκδικεί τα αυτονόητα δικαιώματά τους».

Το Σωματείο δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, ώστε οι συνάδελφοι να λύσουν άμεσα το πρόβλημά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ