Δευτέρα 6 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαμαρτυρία ναυτεργατών στον Οίκο Ναύτου

Την παραπέρα συρρίκνωση των ήδη δραματικά υποβαθμισμένων παροχών Υγείας σε βάρος των ναυτεργατών και των οικογενειών τους, αλλά και συνολικά των ασφαλισμένων στην ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας του Πειραιά, προδιαγράφει η απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει το ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ που στεγάζεται σε ένα μεγάλο κτίριο στην οδό Μπουμπουλίνας, στον Οίκο Ναύτου στην πλατεία Τερψιθέας.

Τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, επιβεβαίωσε ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Νίκος Καρβούνης στη διάρκεια μαζικής παρέμβασης που διοργάνωσαν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, την περασμένη Παρασκευή στον Οίκο Ναύτου.

Νωρίτερα, είχε γίνει σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ για το θέμα των τεράστιων ελλείψεων που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι του Οίκου Ναύτου σε γιατρούς και φάρμακα.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης στον Οίκο Ναύτου, ο αρχίατρος του Οργανισμού περιέγραψε το τι ακριβώς συμβαίνει με μία φράση: «Κάποιος να πέσει και να χτυπήσει μέσα στο κτίριο, δεν είμαστε σε θέση, δεν έχουμε τα υλικά να κάνουμε έστω και ένα ράμμα»! Επιπρόσθετα, όπως ειπώθηκε, «η πάρεδρος δεν έχει εγκρίνει κονδύλια για την καθαριότητα του κτιρίου και από την 1η Ιούνη είμαστε χωρίς καθαρίστριες. Δηλαδή, κινδυνεύει η υγεία και των εργαζομένων στο Ταμείο».

Από την πλευρά του, ο Ν. Καρβούνης έδωσε τα εύσημα στους υπουργούς Υγείας της προηγούμενης κυβέρνησης, λέγοντας μάλιστα ότι «τους ευχαριστούμε» για την απόφασή τους να ενοποιήσουν τις υπηρεσίες. «Αυτήν την απόφαση, που για διάφορους λόγους δεν υλοποιήθηκε, θα την εφαρμόσουμε εμείς», γιατί στόχος της κυβέρνησης είναι «το νοικοκύρεμα», σημείωσε.

Από την πλευρά των ναυτεργατών επισημάνθηκε ότι συνολικά οι ασφαλισμένοι στον Οίκο Ναύτου είναι 200.000 και η συντριπτική τους πλειοψηφία πρέπει να εξυπηρετηθεί από τις δομές του Πειραιά. Η ενοποίηση σημαίνει νέο πετσόκομμα στις όποιες υπηρεσίες είχαν απομείνει και αυτό, όπως τονίστηκε, δε θα μείνει αναπάντητο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ