Δευτέρα 6 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις στη φύλαξη Πανεπιστημίων

Την εργοδοσία της εργολαβικής εταιρείας φύλαξης και τη σύγκλητο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) για την απόλυση 16 φυλάκων, καταγγέλλει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης.

Η εταιρεία υπηρεσιών ασφάλειας G4S, απέλυσε οκτώ φύλακες στην Ξάνθη, έξι στην Κομοτηνή και δύο στην Αλεξανδρούπολη, αφού πρώτα προχώρησε τους προηγούμενους δύο μήνες σε εκ περιτροπής εργασία με αλλαγή συμβάσεων. Σε όσους φύλακες συνεχίζουν να εργάζονται, κάτω από την απειλή της απόλυσης, επιβλήθηκε αλλαγή σύμβασης, σε τρεις μέρες τη βδομάδα.

Το Σωματείο σημειώνει τις τεράστιες ευθύνες της συγκλήτου του ΔΠΘ που αποδέχτηκε να ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες και να μπουν εργολάβοι στο Πανεπιστήμιο. Επιπλέον, καταγγέλλει ότι η εταιρεία G4S, άλλαζε κατά το δοκούν τις συμβάσεις των εργαζομένων, ανά δεκαπενθήμερο, χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος από τους υπεύθυνους του πανεπιστήμιου.

Στο Σωματείο απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου από το ΔΠΘ και χρηματοδότηση από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού. Να σταματήσουν όλες οι εργολαβίες. Καλεί τους απολυμένους αλλά και τους φύλακες που παρέμειναν στη θέση τους με πετσοκομμένα δικαιώματα, να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ