Δευτέρα 6 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξανά στα ΒΑΕ οι λιθογράφοι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Ως μια μικρή αλλά σημαντική κατάκτηση χαρακτηρίζει η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων την ένταξη και πάλι στις διατάξεις περί Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων των λιθογράφων που ασφαλίζονται στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων στην ανακοίνωσή της επισημαίνει:

«Μετά από χρόνια αγώνων του Σωματείου Λιθογράφων, της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου και όλων των συναδέλφων του κλάδου, μετά από συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, άλλοτε στο υπ. Εργασίας και άλλοτε στο Ταμείο, σήμερα λύνεται το πρόβλημα που είχε δημιουργήσει ο Ν.4075/2012 από το 2012, που έβγαζε τον κλάδο από τις διατάξεις των ΒΑΕ, διακόπτοντας την παρακράτηση του 3,6%.

Πολλοί συνάδελφοι ταλαιπωρήθηκαν για μήνες, για το λόγο ότι - με ευθύνη του υπ. Εργασίας αλλά και της διοίκησης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ - ούτε αυτός ο νόμος εφαρμοζόταν στο σύνολό του. Ενώ από τη μία έκοβε τις ασφαλιστικές εισφορές του 3,6%, δεν αναγνώριζε τα 45 ένσημα "μπόνους" για κάθε έτος που γινόταν η παρακράτηση του 3,6%.

Εχουμε πολύ αγώνα ακόμα να κάνουμε, ώστε να μπει ο κλάδος συνολικά στα ΒΑΕ, ανεξαρτήτως αν ασφαλίζεται στο ΙΚΑ ή στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Στο σχέδιο νόμου υπήρξαν παρατηρήσεις για επιμέρους πλευρές που χρειάζονταν βελτίωση ή διευκρινήσεις, όπου και γίνανε παρεμβάσεις από το Σωματείο και την Ομοσπονδία. Κάποιες από αυτές αφομοιώθηκαν στο τελικό κείμενο του νόμου, ενώ άλλες πλευρές πρέπει να τις διεκδικήσουμε και το επόμενο διάστημα για να λυθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ