Δευτέρα 6 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Νεκροί εργάτες μετά από κατάρρευση εργοστασίου

Εργάτες έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρα στα ερείπια (φωτ.) του εργοστασίου
Εργάτες έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρα στα ερείπια (φωτ.) του εργοστασίου
ΠΕΚΙΝΟ.--

Τουλάχιστον 12 εργάτες έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα μετά από κατάρρευση ενός 4ωροφου κτιρίου που στέγαζε εργοστάσιο παπουτσιών στην ανατολική επαρχία Τσετσιάνγκ. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο «Σινχουά», 56 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο όταν συνέβη το «ατύχημα», γύρω στις 4 μ.μ. το περασμένο Σάββατο.

Τουλάχιστον 2 εργάτες αγνοούνταν μέχρι χτες το μεσημέρι ενώ τριάντα τρία είχαν τραυματιστεί, τα δύο μάλιστα σοβαρά. Τα σωστικά συνεργεία χρειάστηκε να εργαστούν μέχρι το πρωί της Κυριακής προκειμένου να ανασύρουν δεκάδες εργάτες που έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες κάτω από τα ερείπια.

Το εργοστάσιο βρισκόταν στο χωριό Φολόνγκ της συγκεκριμένης επαρχίας, κοντά στην πόλη Γουενλίνγκ.

Τα εργατικά δυστυχήματα είναι πολύ συχνά στην Κίνα, όπου η επέκταση των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής μετατρέπει ραγδαία τα εργατικά δικαιώματα σε «κόστος», που συρρικνώνεται στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, τόσο στις κρατικές όσο και στις ιδιωτικές εταιρείες.

  • Σε μια παράλληλη εξέλιξη, σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα) στη δυτική αυτόνομη επαρχία Σιντζιάνγκ, με το «Σινχουά» να κάνει λόγο για 3 νεκρούς και 71 τραυματίες. Επιπλέον, η ίδια πηγή μετέδωσε ότι κατέρρευσαν πάνω από 10.000 σπίτια και το συνολικό κόστος των ζημιών αποτιμάται στα 30 εκατομμύρια δολάρια. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι και χτες είχαν καταγραφεί χιλιάδες μετασεισμοί, ενώ πάνω από 60.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ