Πέμπτη 28 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Επίδειξη δύναμης της Νέας Τάξης

Σπύρος Κουτσουβέλης, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ, Σπύρος Κουτσουβέλης, σε δήλωσή του στο «Ρ», σχετικά με την παραπομπή του Σλ. Μιλόσεβιτς, τόνισε: «Η λεγόμενη παραπομπή Μιλόσεβιτς, είναι μια εξέλιξη στα πλαίσια της επίδειξης δύναμης της Νέας Τάξης και του ΑμερικαΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού. Είναι αδιανόητο να... παραπέμπεται ως εγκληματίας πολέμου ο νόμιμος ηγέτης μιας χώρας η οποία υπέστη τους ανελέητους βομβαρδισμούς των ΑμερικαΝΑΤΟικών κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου και δεοντολογίας».

Εγκληματίες πολέμου είναι αυτοί, συνέχισε ο Σπ. Κουτσουβέλης, «οι οποίοι βομβάρδισαν τους αμάχους της Γιουγκοσλαβίας και όλοι αυτοί οι οποίοι σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης προσπαθούν να επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους και τη δική τους αντίληψη. Το θέμα δεν είναι προσωπικά για το Μιλόσεβιτς αλλά είναι ένα τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα που αφορά συνολικά την πολιτισμένη ανθρωπότητα».

Και κατέληξε: «Τώρα, σε ό,τι αφορά, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και άλλα παρεμφερή όργανα, κάθε άλλο παρά πείθουν για την αντικειμενικότητα τής κρίσης τους αλλά και για την ίδια την ύπαρξή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ