Πέμπτη 28 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
Δεν αποδεχόμαστε τη «δικαιοσύνη» των δολοφόνων...

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη γιουγκοσλαβική κυβέρνηση, η οποία πιστή στα κελεύσματα των ΝΑΤΟικών αφεντικών της, με πραξικοπηματικές ενέργειες προχωρά στην έκδοση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο ΝΑΤΟικό δικαστήριο της Χάγης.

Είναι τραγικό και ταυτόχρονα εξοργιστικό, τονίζεται στην ανακοίνωση, να συλλαμβάνεται και να οδηγείται στο διάτρητο δικαστήριο της Χάγης με διάφορα προσχήματα ο ηγέτης μιας χώρας και άλλα 15 στελέχη της κυβέρνησης Μιλόσεβιτς που υπερασπίστηκαν την εθνική της ανεξαρτησίας, αντί να παραπέμπονται οι πραγματικοί ένοχοι που είναι οι Αμερικανοί, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

Με την ενέργεια αυτή οι ιμπεριαλιστές, υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου της ΕΕΔΥΕ, επιχειρούν να αντιστρέψουν και να ανατρέψουν κάθε έννοια δικαίου και να νομιμοποιήσουν τον παράνομο και βρώμικο πόλεμο που εξαπέλυσαν κατά της Γιουγκοσλαβίας. Επιχειρούν να νομιμοποιήσουν, επισημαίνεται αμέσως μετά, και με αυτόν τον τρόπο το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ, που εκτός των άλλων, δίνει το δικαίωμα στον εαυτό του να εξαπολύει πολέμους. Ταυτόχρονα, θέλουν να τρομοκρατήσουν τους λαούς με την προειδοποίηση πως όποιος αντιστέκεται όχι μόνο θα συντρίβεται, αλλά θα δικάζεται κιόλας από τα δικαστήρια τα οποία βρίσκονται κάτω από τον έλεγχό τους.

Η ελληνική κυβέρνηση, καταγγέλλεται σ' άλλο σημείο, είναι συνένοχη καθότι υπονόμευσε την κυβέρνηση Μιλόσεβιτς και συμμετείχε στο βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Η ΕΕΔΥΕ, καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης να δυναμώσουν τον αγώνα τους κατά του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών. Ο ενωμένος αντιΝΑΤΟικός αγώνας, τονίζεται με ιδιαίτερη έμφαση, όλων των βαλκανικών λαών, είναι ο μόνος δρόμος για να αναχαιτιστούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Οι λαοί δεν πρέπει να αποδεχτούν τη «δικαιοσύνη» των ΝΑΤΟικών δολοφόνων, αλλά με τον αγώνα τους να δικάσουν και να τους καταδικάσουν, ανατρέποντας τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και τους υπηρέτες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ