Κυριακή 8 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές ιδέες
Εικαστικές ιδέες

Αυτόν τον υπέροχο πίνακα είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε στο Εθνικό Μουσείο της Στοκχόλμης. Εχει διάσταση 70Χ51,5 και τον υπογράφει ο Francisco de Zourban ( 1598-1664) με το τίτλο «Veronicas' veil». Πρόκειται για ένα έργο τέχνης, που μας ξάφνιασε, μας καθήλωσε, καθώς είχαμε την εντύπωση πώς το λεπτό «ύφασμα» που αποτύπωσε ο ζωγράφος πάνω στο κανναβάτσο, έτσι και το σηκώναμε, αν είναι δυνατόν, θα βλέπαμε ακριβώς πώς ήταν τη μορφή που καλύπτει η «Σινδόνη», όπως τη λέμε στα ελληνικά. Θα θέλαμε πολλά να γράψουμε από αυτά τα απίστευτα και θαυμαστά, που είδαμε στο Εθνικό Μουσείο, θα θέλαμε, αλλά χώρο δεν έχουμε, μνήμη δεν έχουμε με αυτή τη ζέστη, μα, μιαν άλλη φορά, θα συνεχίσουμε την αφήγησή μας και πάλι αποσπασματικά. Θα επανέλθουμε.

Παγωμένες ιδέες

Να κάνουμε ένα παγωτό; Ενα παγωτό φιστίκι; Αν συμφωνείτε, τότε θα χρειαστούμε: 1 κουτί κρέμα Μόρφατ ή Εκα, ένα κουτί γάλα εβαπορέ άγλυκο, ένα φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, ένα φλιτζάνι του καφέ λικέρ μαρασκίνο, 3/4 φλιτζανιού τσαγιού φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο και 2 έως 3 σταγόνες χρώμα φιστικιού.

Αδειάζουμε την κρέμα και τη χτυπάμε στο μίξερ ή με ένα βαρύ πιρούνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε. Αρχίζουμε να ρίχνουμε το γάλα και τέλος το μαρασκίνο με τις σταγόνες χρώματος (θα το βρείτε στο σούπερ μάρκετ ή σε ζαχαροπλαστείο). Οταν διπλασιαστεί σε όγκο και γίνει αφράτο το μείγμα, θα ρίξουμε το φιστίκι και θα συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά. Μετά θα το βάλουμε σε μια μικρή σουπιέρα και θα το τοποθετήσουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες. Επειτα μπορούμε να το βάλουμε στο κάτω μέρος του ψυγείου μέχρι τη στιγμή που θα απολαύσουμε... τους κόπους μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ