Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Υμνοι και προσκλήσεις για το ΝΑΤΟικό στρατηγείο...

Παράσταση διαμαρτυρίας, την Κυριακή 11/10, στις 11 π.μ. έξω από τη «Casa Bianca» όπου πραγματοποιείται εκδήλωση του δήμου Θεσσαλονίκης στην οποία μεταξύ άλλων θα δεξιωθεί τα στελέχη του ΝΑΤΟικού στρατηγείου, διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), καταγγέλλοντας κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση στη Θεσσαλονίκη, ότι συναγωνίζονται στην προσπάθειά τους να εξωραΐσουν το ρόλο και τη δράση της δολοφονικής λυκοσυμμαχίας.

Θυμίζουμε ότι μόλις προχτές, ο δήμος Θεσσαλονίκης, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πέρασε κατά πλειοψηφία (καταψήφισαν οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης») αποφάσισε την πραγματοποίηση εκδήλωσης στο πλαίσιο «της ανάδειξης και προβολής των δράσεων του Δήμου, τη δημιουργία και ενίσχυση συνεργασιών και την αύξηση της εξωστρέφειας...», στην οποία καλούνται να συμμετέχουν οι «... προξενικές και πολιτικές αρχές του τόπου, και τα σώματα ασφαλείας (NATO Rapid Deployable Corps Greece)...».

Λίγες μέρες νωρίτερα, η υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά παρευρισκόμενη στον «εορτασμό» της 10ης επετείου από την εγκατάσταση του ΝΑΤΟικού στρατηγείου στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού, είχε δηλώσει ότι «το Στρατηγείο εγγυάται την ασφάλεια του τόπου και με την ισχύ του επιβάλλει τη σταθερότητα των διεθνών σχέσεων στην ευρύτερη περιοχή. Είναι τιμή μας, που εδρεύει στην πόλη της Θεσσαλονίκης...».

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΔΥΕΘ σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«Αναρωτιόμαστε, η κ. υφυπουργός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι υπερψήφισαν την απόφαση του Δήμου δεν αντιλήφθηκαν τα ατελείωτα καραβάνια των προσφύγων, που απεγνωσμένα προσπαθούν να φύγουν από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και άλλες ρημαγμένες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής; Δεν έμαθαν για τους χιλιάδες πνιγμένους, δεν είδαν τα ξεβρασμένα παιδικά κορμάκια, που ποτέ δεν θα μπορέσουν να φτάσουν στο άπιαστο όνειρο μιας ασφαλούς ζωής; Δεν αντιλήφθηκαν, ότι όλα αυτά είναι έργο του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του;

Είναι βέβαιο ότι και η κ. υφυπουργός και η κυβέρνηση, της οποίας είναι μέλος, καθώς και οι "τοπικοί άρχοντες" γνωρίζουν πολύ καλά τα έργα και της ημέρες των ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή μας, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών - ΝΑΤΟ και η ΕΕ. (...) ποιον ρόλο παίζουν το ΝΑΤΟ, οι Βάσεις και τα Στρατηγεία του. Γνωρίζουν καλά, ότι αύριο τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας μπορεί να μετατραπούν σε "κρέας για τα κανόνια" των ιμπεριαλιστών κι ο λαός μας να ακολουθήσει την τύχη των σημερινών προσφύγων. Προτεραιότητα, ωστόσο, γι' αυτούς είναι η απόσπαση νέων και μεγαλύτερων ανταλλαγμάτων για την αστική τάξη της χώρας και όχι τα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας μας, τα συμφέροντα και η ειρηνική συνύπαρξη όλων των λαών της περιοχής!»

Η ΕΔΥΕΘ καλεί το λαό να αγωνιστεί ενάντια σε αποφάσεις και μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης, που σέρνουν βαθύτερα τη χώρα στις ενδοϊμπεριαλιστικές συγκρούσεις, να δυναμώσει τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, την πάλη με στόχους:

-- Καμία συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

-- ΟΧΙ στις ευρωατλαντικές βάσεις.

-- Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο μας.

-- Να σταματήσει να χρησιμοποιείται το Στρατηγείο του 3ου Σώματος Στρατού από τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ