Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ψηφίζει αναδιαρθρώσεις και αποκρατικοποιήσεις

«(...) Ο τρόπος που πολιτεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ όλα τα προηγούμενα χρόνια ως μια ιδεοληπτική αντιπολίτευση που κινήθηκε στο δρόμο του "Οχι σε όλα", ως μια καταστροφική κυβέρνηση, δεν μας επιτρέπει να έχουμε καμία εμπιστοσύνη ούτε να τρέφουμε αυταπάτες. Τίποτα απ' όλ' αυτά που έχουν πράξει στο παρελθόν, μακρινό και κοντινό, δεν μπορεί να μας πείσει ότι θα κυβερνήσουν αποτελεσματικά τον τόπο».

Αυτό αποφάνθηκε η εισηγήτρια της ΝΔ, Ολγα Κεφαλογιάννη, βάζοντας ζήτημα «αποτελεσματικότητας» του ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση της εξουσίας και των ζητουμένων του κεφαλαίου, όπου από κοινού ομνύουν.

Κάνοντας μιαν αποτίμηση της προηγούμενης περιόδου, σημείωσε: «Μέσα σε οκτώ μήνες βιώσαμε μία σειρά ανακόλουθων χειρισμών σε επίπεδο διαπραγμάτευσης και διακυβέρνησης, που στοίχισαν πάρα πολύ ακριβά στον τόπο. Η έλλειψη σχεδίου και η πλήρης - δυστυχώς - κυβερνητική ανικανότητα οδήγησαν στο τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο, που φέρει την ευθύνη και την υπογραφή των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου», σημείωσε, επιχειρώντας να «σβήσει» το γεγονός ότι το νέο μνημόνιο φέρει επίσης τις υπογραφές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, που το υπερψήφισαν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

«Διακινδύνευσαν τη θεμελιώδη, εθνική, ιστορική επιλογή της ευρωπαϊκής μας πορείας», συνέχισε η ίδια, για να υπενθυμίσει κατόπιν στα μονοπώλια την πλάτη που έβαλε η παράταξή της ώστε να διασφαλιστεί η στρατηγική επιλογή τους για παραμονή στην ΕΕ και στο ευρώ: «Αποτρέψαμε όμως τον κίνδυνο, λειτουργήσαμε ως εθνικά υπεύθυνη δύναμη, ως ο αυθεντικός εκφραστής του ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή μιας δομικής, σκληρής, αλλά πάντα δίκαιης αντιπολίτευσης, χωρίς λαϊκισμούς και ανέξοδη αντιπολιτευτική ρητορική, με γνώση και αποφασιστικότητα».

Θέτοντας, εξάλλου, η Κεφαλογιάννη και γενικότερα ζητήματα που τους απασχολούν είπε: «Η συρρίκνωση του εκλογικού σώματος, οι αντισυστημικές επιλογές και η αντικοινοβουλευτική κουλτούρα που διαμορφώνεται αποτελεί κίνδυνο στα θεμέλια του πολιτεύματος που δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε».

Μιλώντας αργότερα στη Βουλή, η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στον κοινό στόχο όλων των κομμάτων της αστικής διαχείρισης για επίτευξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, στάθηκε ιδιαίτερα στην «τόνωση της επιχειρηματικότητας» και τη «μη ποινικοποίηση του κέρδους». Σε αυτήν τη βάση, κατήγγειλε τον πρωθυπουργό ότι πιστεύει σε μια ανάπτυξη που θα περνά μέσα από ένα «κράτος επιχειρηματία», ζήτημα που, όπως τόνισε, η παράταξή της έχει «τελείως διαφορετική αντίληψη», παραπέμποντας σε διαφορετικά μείγματα διαχείρισης.

Δίνοντας, ακολούθως, μιαν ιδέα της στάσης που θα τηρήσει η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση είπε: «Θα ψηφίσουμε ό,τι είναι επιβεβλημένο για τη χώρα (...) Θα στηρίξουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές, τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά θα μας βρείτε απέναντι στη νέα υπερφορολόγηση των Ελλήνων για να χρηματοδοτήσετε τους πέντε νέους οργανισμούς που εξήγγειλε χθες (σ.σ.: προχθές) ο κ. Τσίπρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ