Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Οργάνωση και αγώνας για να μην περάσει η νέα αντιασφαλιστική επέλαση

Eurokinissi

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, αναφερόμενος στην επίθεση της κυβέρνησης στα ασφαλιστικά δικαιώματα, σημείωσε ότι «οι βέλτιστες πρακτικές» και οι «διακηρυγμένοι στόχοι» της ΕΕ, που «επικαλείται και θέλει να υλοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» για τη διαμόρφωση «φιλικού περιβάλλοντος για το κεφάλαιο», είναι «οι ανατροπές του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος, η κυριαρχία των ιδιωτικών ασφαλιστικών συστημάτων και η παραπέρα μείωση των δημόσιων συνταξιοδοτικών συστημάτων, των οποίων έτσι ή αλλιώς η λειτουργία θα προσομοιάζει με αυτή των ιδιωτικών». Οπως τόνισε, αυτά έχουν περιγραφεί στη «Λευκή Βίβλο» της ΕΕ, προωθούνται σταδιακά από όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις και «αποτελούσαν έτσι κι αλλιώς έναν διακαή και διαχρονικό πόθο του κεφαλαίου. Αυτές υλοποιούνται και τώρα, με στόχο να τελειώνουν με το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης».

Για το ΚΚΕ, τόνισε, «η Κοινωνική Ασφάλιση πρέπει να εξασφαλίζει στους εργαζόμενους αξιοπρεπείς συντάξεις και ανθρώπινη περίθαλψη, τέτοια που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του συνταξιούχου και εργαζόμενου. Ολοι οι εργαζόμενοι και άνεργοι θα πρέπει να είναι ασφαλισμένοι». Κάλεσε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά να απορρίψουν τα μέτρα της κυβέρνησης, να διεκδικήσουν την αναπλήρωση των απωλειών, για τις οποίες δεν μιλά κανένα άλλο κόμμα, να διεκδικήσουν δικαιώματα και συντάξεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες, να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη σε όλη την Ελλάδα.

«Ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει την πλειοψηφία του λαού μας σε φιλολαϊκή διέξοδο είναι η αλλαγή τάξης στην εξουσία με τη νέα μορφή οργάνωσης της οικονομίας, όπου κουμάντο θα κάνουν οι εργαζόμενοι», υπογράμμισε ο βουλευτής του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ