Πέμπτη 5 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Είναι πράξη εκδίκησης

Ούτε λέξη από τον Κ. Καραμανλή που δίνει εξετάσεις στην πρεσβεία των ΗΠΑ

«Η δίωξη Μιλόσεβιτς θα δημιουργήσει τρομακτικά εσωτερικά προβλήματα και ενδεχομένως θα αποσταθεροποιήσει τη Σερβία, κάτι που δεν μπορεί να είναι ωφέλιμο για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή μας». Την εκτίμηση αυτή εξέφρασε ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ταυτόχρονα απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η παραμονή του Μιλόσεβιτς στη Σερβία θα ήταν χειρότερος παράγοντας αποσταθεροποίησης της Σερβίας και ότι τη δίκη τη ζητούσαν οι ίδιοι οι Σέρβοι. «Νομίζω - είπε μιλώντας χτες στο "Φλας" - ότι δεν υπάρχει στη Σερβία ισχυρά τάση που να ζητεί τη δίκη του Μιλόσεβιτς. Οι Σέρβοι απλώς υποκύπτουν σε μια αδίστακτη ωμή πίεση, η οποία κι αυτή δε μ' αρέσει και αυτή δεν είναι μεθόδευση παραδεκτή».

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στο δικαστήριο της Χάγης επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν η διεθνής κοινή γνώμη να δεχτεί ένα δικαστήριο το οποίο προωθούν κατ' εξοχήν Αμερικανοί, οι οποίοι όμως αρνούνται οι ίδιοι να υπαχθούν στην αρμοδιότητά του. Επανέλαβε τέλος ότι η παραπομπή Μιλόσεβιτς στη Χάγη δεν είναι απονομή δικαιοσύνης, είναι πολιτική πράξη και είναι περισσότερο εκδίκηση.

Την ίδια στιγμή προκαλεί αίσθηση η στάση ένοχης σιωπής που συνεχίζει να τηρεί ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος απέφυγε να αναφερθεί στο θέμα και στη χθεσινή μακροσκελέστατη ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Ο πρόεδρος της ΝΔ παρά το γεγονός ότι έκανε εκτενή αναφορά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να πει ούτε μία λέξη αποδοκιμασίας για την απαγωγή του Μιλόσεβιτς, εναρμονιζόμενος με την υποτέλεια και αμερικανοδουλεία της κυβέρνησης Σημίτη και παρέχοντας στους «ισχυρούς συμμάχους» εχέγγυα για την «ωριμότητά» του να αναλάβει την εξουσία. Ισως, μάλιστα, να τους έχει ήδη πείσει αν κρίνει κανείς από τα εύσημα που του απένειμε ο Ν. Μπερνς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ