Πέμπτη 5 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΙΒΜ
Απολύσεων συνέχεια...

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-

Οι απολύσεις, απλώς... για λίγο καιρό ξαποσταίνουν και πάλι με βιάση τη δόξα επιζητούν, μια που το κυνήγι του μέγιστου κέρδους απαιτεί από τις εταιρίες όλο και περισσότερες ανθρωποθυσίες.

Ετσι, αργά το βράδυ της Τρίτης, η γιγαντιαία αμερικανική εταιρία ηλεκτρονικών υπηρεσιών IBM, δήλωσε ότι θα προβεί στην περικοπή 1.000 θέσεων εργασίας στον τομέα παροχής συμβουλών και υπηρεσιών και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια επανεκτίμηση των αναγκών της επιχείρησης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η επιχείρηση ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι θα τους δοθεί περιθώριο 30 ημερών για να βρουν νέες θέσεις εργασίας εντός της επιχείρησης ή θα διακοπεί η συνεργασία τους.

Τα κακά μαντάτα δε σταματούν εδώ... Μόλις την περασμένη βδομάδα η χαρακτηριζόμενη ως κορυφαία παγκοσμίως εταιρία κινητών τηλεφώνων, η Φιλανδική «Nokia», ανακοίνωσε την απόλυση 1.000 εργαζομένων στο τμήμα της τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Η κατά 1,7% νέα μείωση του εργατικού δυναμικού του ομίλου ανεβάζει την εφετινή συνολική μείωση θέσεων εργασίας σε 1.200. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, ο επιχειρηματικός κολοσσός «εξαναγκάστηκε» να προχωρήσει σε απολύσεις... καθώς αναζητεί τρόπους μείωσης του κόστους λόγω εξασθένισης της ζήτησης. Παράλληλα, από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, η εταιρία «Lucent Technologies», που δραστηριοποιείται στο χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επιπρόσθετες απολύσεις για φέτος, που θα φτάσουν συνολικά τις περικοπές 10.000 θέσεων εργασίας, στο αναθεωρημένο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της επιχείρησης μετά τα στοιχεία για την αρνητική πορεία του πρώτου εξαμήνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ