Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΙΤΑΛΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ 1940-41»
Βιβλιοπαρουσιάσεις σε όλη τη χώρα

Δεκάδες φοιτητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη βιβλιοπαρουσίαση στη Φιλοσοφική Αθήνας
Δεκάδες φοιτητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη βιβλιοπαρουσίαση στη Φιλοσοφική Αθήνας
Η μελέτη του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, «Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-41», που κυκλοφορεί από τη «Σύγχρονη Εποχή», παρουσιάζεται αυτές τις μέρες σε δεκάδες εκδηλώσεις από τις Κομματικές Οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Η συζήτηση στις εκδηλώσεις ξεδιπλώνεται γύρω από τα πολύτιμα συμπεράσματα και τα ιστορικά διδάγματα για σημαντικές πλευρές της επαναστατικής στρατηγικής. Ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και οι αποφάσεις της Γ' Διεθνούς, η στρατηγική του ΚΚΕ εκείνα τα χρόνια, αλλά και ο ηρωισμός των χιλιάδων κομμουνιστών που αναδείχθηκε σε όλα τα μέτωπα, βρίσκονται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων.

Μια συζήτηση που είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, τόσο ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, που σηματοδοτεί την έναρξη του ιταλοελληνικού πολέμου, όσο και λόγω των έντονων διεθνών εξελίξεων και των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που οξύνονται επικίνδυνα. Εξελίξεις που καθιστούν αναγκαία την άντληση συμπερασμάτων για την ιδεολογική και πολιτική ετοιμότητα των κομμουνιστών και του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών
Στην Αττική

-- Σήμερα Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στο Περιστέρι, στην «Ανοιξη», με τον Θοδωρή Σκολαρίκο, μέλος της ΠΕ Δυτικού Τομέα της ΚΟ Αττικής.

Από τη βιβλιοπαρουσίαση στην Αγία Βαρβάρα
Από τη βιβλιοπαρουσίαση στην Αγία Βαρβάρα
-- Αύριο Σάββατο, στις 6.30 μ.μ., στο Μενίδι - αίθουσα ΠΟΚΕΝ, με τον Πέτρο Αλέπη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Αύριο Σάββατο, στις 6.30 μ.μ., στο Αιγάλεω - αίθουσα «Γιάννης Ρίτσος», με τον Βασίλη Βούλγαρη, Γραμματέα της ΤΕ Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής.

-- Την Κυριακή 25/10, στις 11.30 π.μ., στο Χαϊδάρι - αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου, με τον Πέτρο Αλέπη.

-- Την Κυριακή 25/10, στις 6.30 μ.μ., στους Αγίους Αναργύρους, στον Πευκώνα, με τον Αναστάση Γκίκα, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Τρίτη 27/10, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, απ' την ΤΟ Μεταφορών, με τον Δημήτρη Ξεκαλάκη, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ και του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Σε Πελοπόννησο και Δυτ. Ελλάδα

-- Σήμερα Παρασκευή, στη Σπάρτη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στις 6.30 μ.μ., με τον Γιώργο Κυριακάκη, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

-- Αύριο Σάββατο, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Δήμου Αμφιλοχίας «Αφών Τρομπούκη». Θα μιλήσει ο Γιάννης Ποσοτίδης, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

-- Την Κυριακή 25/10, στο Αργος, στο Εργατικό Κέντρο, στις 7.30 μ.μ., με τον Βασίλη Μπαβέλα, μέλος της ΤΕ Αργολίδας.

Στη Θεσσαλία

-- Σήμερα Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ., στο Δημαρχείο Τρικάλων. Θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Θεσσαλίας ΚΚΕ.

-- Τη Δευτέρα 26/10, στις 8 μ.μ., στο ΑΙΘΡΙΟ της Δημοτικής Αγοράς Λάρισας. Την παρουσίαση θα κάνει η Μαρία Γαβαλά.

Σε Ηπειρο και Κέρκυρα

-- Αύριο Σάββατο, στις 7 μ.μ., σε αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσιώπης.

-- Την Κυριακή 25/10, στις 6.30 μ.μ., στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Αχαράβης.

-- Την Κυριακή 25/10, στις 7 μ.μ., στην Πρέβεζα, στο «Preveza City».

-- Τη Δευτέρα 26/10, στις 7 μ.μ., στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στην Κ. Μακεδονία

-- Την Τρίτη 27/10, στην Πολίχνη, στις 6.30 μ.μ., στο στέκι της Λαϊκής Επιτροπής (Μαυρολεύκης 17), με ομιλήτρια την Λίνα Χατζηκυριάκου, μέλος της ΕΟΕ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη

-- Αύριο Σάββατο, στην Καβάλα, στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς», με ομιλητή τον Διονύση Αρβανιτάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ.

-- Την Κυριακή 25/10, στην Αλεξανδρούπολη, στις 11 π.μ., στο Εμπορικό Επιμελητήριο, με ομιλητή τον Διονύση Αρβανιτάκη.

-- Τη Δευτέρα 26/10, στην Κομοτηνή, στις 7 μ.μ., στην Παλιά Νομική, με ομιλητή τον Νίκο Σταματόπουλο, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ