Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Στήνουν προπαγανδιστικό αντιπερισπασμό απ' τα αντιλαϊκά μέτρα

Τις γενικές γραμμές της κυβερνητικής προπαγάνδας με την οποία επιχειρείται να αποσπαστεί η προσοχή του λαού απ' τα μέτρα που τον πλήττουν με σφοδρότητα ή να αμβλυνθεί η δυσαρέσκειά του, να καλλιεργηθεί ανοχή και αναμονή, επανέφερε εκ νέου χτες η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στο ρ/σ «Alpha», υποστήριξε σε αδρές γραμμές ότι το μνημόνιο ήταν προϊόν εκβιασμού, ότι επελέγη για να αποφευχθούν τα χειρότερα, ότι η κυβέρνηση μοχθεί για αλλαγές όπου μπορούν να υπάρξουν στα πλαίσια της συνεχούς διαπραγμάτευσης, ενώ όταν επιτευχθεί ο στόχος της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας, όλοι θα ανταμειφθούν...

«Η συμφωνία του καλοκαιριού έχει πολλά δυσάρεστα σημεία (...) έγινε σε ασφυκτικά πλαίσια, με έντονους εκβιασμούς και την ώρα που όλα έδειχναν ότι είμαστε ένα βήμα από την έξοδο και την άτακτη χρεοκοπία. Μέσα σε αυτό το πιεστικό, εκβιαστικό περιβάλλον, αποδεχτήκαμε μια συμφωνία, λέγοντας ειλικρινώς και προς τους Ελληνες πολίτες ότι είναι μια τακτική υποχώρηση για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Χωρίς ποτέ, όμως, να ξεχνάμε το στόχο μας και να ξεχνάμε τι είναι αυτό που πραγματικά συμφέρει. Επομένως, αυτό το μέτρο είναι άδικο (σ.σ. η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση), το ξέραμε και είμαστε διατεθειμένοι, όπως και για πολλά άλλα μέτρα, να παλέψουμε για την κατάργησή τους ή την αλλαγή τους. Αρα, έμπρακτα εδώ, η κυβέρνηση έδωσε μια μάχη και τώρα, δηλαδή μετά τη συμφωνία, αποδεικνύοντας ότι η διαπραγμάτευση είναι συνεχής», δήλωσε μεταξύ άλλων η Ολγα Γεροβασίλη.

Βεβαίως, η εικόνα της εκβιαζόμενης κυβέρνησης δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα μιας κυβέρνησης με συγκεκριμένες δεσμεύσεις απέναντι στο εγχώριο κεφάλαιο και τις λυκοσυμμαχίες που αυτό επιλέγει, για προώθηση της πολιτικής που είναι στα μέτρα των αναγκών του για τόνωση της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητάς του. Αυτό παραμένει το πλαίσιο που υπαγορεύει την πολιτική που γονατίζει το λαό.

Το άνοιγμα του Ασφαλιστικού από μηδενική βάση και δίχως να είναι προαπαιτούμενο, όπως η ίδια η κυβέρνηση δηλώνει, επιβεβαιώνει ποιον υπηρετεί με την πολιτική της. Η κυβερνητική εκπρόσωπος, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις απ' τα όσα έχει δηλώσει ο υπουργός Εργασίας, επιχειρώντας να κερδίσει χρόνο ώστε να σερβιριστούν στο λαό ως τετελεσμένες οι αντιασφαλιστικές ανατροπές, ισχυρίστηκε χτες ότι το πόρισμα της Επιτροπής θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο και πως πρόκειται για μια τεχνοκρατική πρόταση που «δεν είναι σε καμία περίπτωση η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης».

Αντιθέτως, σαν προαπαιτούμενο παρουσίασε το νομοσχέδιο για το τηλεοπτικό τοπίο, το οποίο η κυβέρνηση κάνει σημαία της υποτιθέμενης πρόθεσής της να χτυπήσει τη διαπλοκή, όταν στην πραγματικότητα αυτό έρχεται να ξαναμοιράσει την τηλεοπτική πίτα σε επιχειρηματικούς ομίλους. «Σας θυμίζω ότι αποτελεί και προαπαιτούμενο της συμφωνίας και είναι από τα θετικά, δεν είναι από τα αρνητικά της συμφωνίας, να γίνει ένας νόμος που να ρυθμίσει το πεδίο αυτό» δήλωσε.

Σας φορτώνουμε βάρη κι εμείς... μα ήσαστε από πριν επιβαρυμένοι!

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου, απ' την πλευρά της, άπλωσε επίσης «ομπρέλα» γύρω από αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσπέρασε την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, κατηγορώντας προηγούμενες κυβερνήσεις για τις ελλείψεις που καταγράφονται και προσπάθησε να βγει και στον «αφρό», λέγοντας: «Ο οικογενειακός προϋπολογισμός τα τελευταία χρόνια έχει επιβαρυνθεί τόσο πολύ που, ανεξάρτητα από το αν ο ΦΠΑ ήταν στο 0 ή στο 6 ή στο 13%, ανεξάρτητα από αυτό, είναι αρκετά επιβαρυμένες ήδη στο να στείλουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια»! Δηλαδή, αφού είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένες οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες, δεν πειράζει που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσθέτει πάνω τους νέα βάρη!

Με τη σειρά της, έκανε λόγο για «συμφωνία που επιβλήθηκε» και ενώ η κυβέρνηση την υλοποιεί με προσήλωση, ισχυρίστηκε ότι «εμείς θέλουμε να τ' αλλάξουμε όλα και θέλουμε να τ' αλλάξουμε όλα προς όφελος των πολλών».

Παρ' ότι η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πάσχισε να πείσει ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι οι ...αδύναμοι, ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης έθεσε τα πράγματα στην πραγματική τους βάση, λέγοντας (ρ/σ «Κόκκινο») ότι «βασικός μας στόχος είναι να τονωθεί η πραγματική οικονομία της Ελλάδας», υποδεικνύοντας σαν... τονωτικές ενέσεις τα ευρωενωσιακά πακέτα και το πακέτο Γιούνκερ. Κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, βέβαια, θυμήθηκε και τους φτωχούς, προσθέτοντας ότι «...και επίσης, η δικαιοσύνη και η στήριξη των αδυνάτων, μέσα στις περιορισμένες δημοσιονομικές και οικονομικές συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ