Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Αγώνας για πραγματική ενημέρωση σε όφελος του λαού

Σε ανακοίνωσή της η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» εκφράζει τις σοβαρές επιφυλάξεις της σχετικά με την αντίληψη που διαπερνά τη χτεσινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, που αφορά την παρουσία εκπροσώπων του ΔΣ στη Βουλή, για τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ.

«Συνιστά επικίνδυνη αυταπάτη για το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο η αναμονή της όποιας "ρύθμισης" του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, σύμφωνα με δήλωση της κυβέρνησης. Η όποια "ρύθμιση" συνιστά ουσιαστικά αναδιανομή της πίτας της αγοράς των ΜΜΕ μεταξύ μονοπωλιακών ομίλων», σημειώνει.

Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» δηλώνει πως αντιτάσσεται στην αντίληψη του σωματείου - «κοινωνικού εταίρου», που είναι «σύμμαχος και αρωγός» στις προσπάθειες της όποιας κυβέρνησης - διαχειριστή είτε της καπιταλιστικής κρίσης, είτε της ανάπτυξης που πάντα έχει θύματά της τους εργαζόμενους.

Καλεί τους εργαζόμενους δημοσιογράφους «να απορρίψουν, με τη στάση και τη δράση τους, τέτοιες αντιλήψεις και πρακτικές. Με τον αγώνα τους να ανοίξουν το δρόμο της πραγματικής ενημέρωσης σε όφελος του λαού, στο πλαίσιο μιας άλλης, ανώτερης μορφής κοινωνικής οργάνωσης, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ