Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ασκήσεις με μαχαίρια που προσομοιάζουν στη δολοφονία του Π. Φύσσα

Με την αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Π. Φύσσα, Π. Καραγιαννίδου, συνεχίστηκε χτες η δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Η μάρτυρας εκτίμησε ότι η φωτογραφία (που της επιδείχθηκε από την Πολιτική Αγωγή και στην οποία απεικονίζεται επίθεση με μαχαίρι, από σχετική εκπαίδευση της Χρυσής Αυγής) την παραπέμπει στα όσα είδε και έζησε το βράδυ της 17ης Σεπτέμβρη. Κατέθεσε, επίσης, ότι ήταν ενήμερη για παρόμοιες επιθέσεις.

Ειδικότερα, όταν επιδείχθηκαν τέσσερις φωτογραφίες, η πρώτη εκ των οποίων απεικονίζει εκπαίδευση για επίθεση με μαχαίρι, σε χώρο - όπως εκτιμά η μάρτυρας - της Χρυσής Αυγής, ρωτήθηκε:

Πολιτική Αγωγή: Το μαχαίρι προς τα πού το κατευθύνει ο μαθητής;

Μάρτυρας: Στην καρδιά...

Πολιτική Αγωγή: Οι εικόνες που βλέπετε, με μαχαίρι και πιστόλι, συνάδουν με τη λειτουργία κοινοβουλευτικού κόμματος;

(Η πρόεδρος δεν άφησε ν' απαντηθεί η ερώτηση...)

Πολιτική Αγωγή: Οι φωτογραφίες που είδατε, σας παραπέμπουν σε αυτά που ζήσατε εκείνο το βράδυ;

Μάρτυρας: Ειδικά η φωτογραφία με το μαχαίρι ναι...

Η κατάθεση της μάρτυρος κράτησε χτες πολύ λίγο, καθώς η συνεδρίαση άργησε να αρχίσει, λόγω καθυστέρησης ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, ενώ έληξε νωρίτερα, λόγω κωλύματος του γραμματέα της έδρας. «Είναι αδιανόητο να σας περιμένουν εκατό άνθρωποι τόσες ώρες...» είπε η πρόεδρος, Μ. Λεπενιώτη, στο συνήγορο υπεράσπισης του χρυσαυγίτη δολοφόνου Γ. Ρουπακιά, όταν τελικά εμφανίστηκε κατά τις 11 το πρωί...

Επιπρόσθετα, η πρόεδρος ζήτησε από τους δικηγόρους και των δύο πλευρών να ζητήσουν άδεια από τους Συλλόγους τους (σ.σ. λόγω της αποχής των δικηγόρων για τον αντιλαϊκό Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας) για να παραστούν στη δίκη, επικαλούμενοι ειδικές συνθήκες, αφού το Φλεβάρη συμπληρώνεται το 18μηνο προσωρινής κράτησης του χρυσαυγίτη δολοφόνου Γ. Ρουπακιά.

Ακόμα, η Πολιτική Αγωγή, που την περασμένη βδομάδα αποχώρησε σύσσωμη από τη δίκη, κατήγγειλε εκ νέου εγγράφως το σοβαρό περιστατικό χειροδικίας και προπηλακισμού (από το συνήγορο υπεράσπισης των χρυσαυγιτών Στ. Καρυδομάτη σε βάρος ξένου δημοσιογράφου και γυναίκας που παρακολουθεί τη δίκη από το ακροατήριο), τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αντιθέτως έρχεται να προστεθεί σε άλλα, με χαρακτήρα τραμπουκισμού, που σκοπεύουν να παρεμποδίσουν την αποκάλυψη του εγκληματικού ναζιστικού χαρακτήρα της οργάνωσης και υπογραμμίζοντας ότι έχει ευθύνη και καθήκον το δικαστήριο να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή τους, εξασφαλίζοντας συνθήκες ομαλής και απρόσκοπτης διεξαγωγής της δίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ