Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
Εκφράζοντας ανοιχτά στόχους του κεφαλαίου

Οι πιο σκληρές αξιώσεις του κεφαλαίου για τη γρήγορη εφαρμογή του μνημονίου χωρίς καμία «ταλάντευση» και τον «υπολογισμό πολιτικού κόστους», η κατάργηση των συντάξεων από... τους «πλούσιους συνταξιούχους» που παίρνουν κανένα νοίκι, απολύσεις στο Δημόσιο και έλεγχο των εργαζομένων του Δημοσίου για το ...ποιος είναι αργόμισθος ή μη παραγωγικός, με βάση μεθόδους που χρησιμοποιούν πολυεθνικές και πολλά άλλα, είναι οι στόχοι της Ενωσης Κεντρώων, σύμφωνα με όσα είπε την περασμένη Δευτέρα χωρίς περιστροφές ο πρόεδρος αυτού του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης, σε συνέντευξή του στη εκπομπή «Ενικός», επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά ότι είναι «καραμπινάτος» «λαγός» του συστήματος.

Η πρώτη αναφορά του Β. Λεβέντη ήταν η κάθαρση με την «απόλυση των αργόμισθων στο Δημόσιο» και αυτών που «έχουν προσληφθεί με κομματικά ρουσφέτια». Οταν ρωτήθηκε με ποιον τρόπο μπορούν να εντοπιστούν απάντησε: «Το πανεπιστήμιο του Λονδίνου, μετά από παραγγελία μου, μου έχει κάνει μία μελέτη στην οποία χρησιμοποιείται το σύστημα με το οποίο οι πολυεθνικές κάνουν έλεγχο των υπαλλήλων. Παίρνουν πληροφορίες από προϊσταμένους, υφισταμένους τους και από αυτούς με τους οποίους έρχονται σε επαφή και βγαίνει ένα πληροφοριακό δελτίο», δηλαδή... προτείνει κανονικό φακέλωμα.

Δήλωσε ότι δεν υπάρχει πρόθεση «εισόδου στην κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο αν πέφτει η κυβέρνηση, δεν θέλω να αποτελέσω στήριγμα μιας τέτοιας κυβέρνησης».

Οπως εξήγησε, προτείνει οικουμενική κυβέρνηση με τεχνοκράτες, γιατί οι υπουργοί της κυβέρνησης «ταλαντεύονται μήπως πουν κάτι και είναι αντιλαϊκό που έχει κόστος και αμέσως σπεύδουν και το διαψεύδουν. Οι ξένοι ζητούν κάποια πράγματα και αυτοί δεν τολμούν να τα μεταφέρουν στην κοινωνία όπως τίθενται. Βάζουν σάλτσα, τα αλλάζουν, τα εξωραΐζουν, όμως έτσι κάποια αλλάζουν. Οι μεταρρυθμίσεις αν τους βάλεις σάλτσα ή αρχίζεις να τεντώνεις το σχοινί με το φόβο του πολιτικού κόστους παύουν να είναι αποτελεσματικές, γι' αυτό 5 χρόνια δεν έχουμε μεταρρυθμίσεις»! Παρατήρησε ακόμα ότι ενώ ψηφίζονται τα προαπαιτούμενα για την εφαρμογή του μνημονίου «είναι για να πάρουμε τη δόση, μετά κοιμούνται στα ράφια»! Ανέφερε, ως παράδειγμα, ότι ιδιωτικοποιήσεις δεν έχουν προχωρήσει, ενώ «πουθενά δεν έχει προχωρήσει και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ