Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Μαζί με τα αντιλαϊκά μέτρα «τρέχει» και η προπαγάνδα αποπροσανατολισμού του λαού

Eurokinissi

Παίρνοντας «γραμμή» απ' τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα, προχτές το βράδυ, στην ΕΡΤ, σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ βάλθηκαν χτες να διαβεβαιώνουν το ντόπιο κεφάλαιο για την αποφασιστικότητά τους να στηρίξουν την αντιλαϊκή πολιτική που υπαγορεύουν οι ανάγκες του, ενώ απευθυνόμενοι στο λαό «σέρβιραν» τη γνωστή κοροϊδία για τη σκληρή τάχα διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση.

Ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης, ανάμεσά τους, μιλώντας στο ρ/σ «Alpha 9,89», δήλωσε: «Χθες, είδα έναν πρωθυπουργό αποφασισμένο να υλοποιήσει τη συμφωνία, να διαπραγματευτεί - μέσα στα στενά περιθώρια που αυτή η συμφωνία αφήνει - το καλύτερο δυνατό για τη χώρα. Εναν πρωθυπουργό πιο σίγουρο για τη χώρα, τον εαυτό του και για την κυβέρνηση και πιο ώριμο για τις αναγκαίες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα για να ξεπεράσει χρόνιες παθογένειες. Και, επίσης, πιο έτοιμο να γυρίσει σελίδα με την ανάπτυξη μιας κουλτούρας διαλόγου. Και χάρηκα ιδιαίτερα γιατί έδειξε όχι μόνο ότι επιθυμεί λύσεις στους κόμπους - και όχι απλώς, όπως είπε, "να κλοτσάμε την μπάλα λίγο παραπέρα, αναβάλλοντας" - αλλά και ότι είναι αποφασισμένος να συμβάλει στο να υπάρξει διάλογος διαρκείας ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, που χρειάζεται για να αντικαταστήσει ένα γαϊτανάκι μικροπολιτικής αντιπαράθεσης».

Με τη σειρά του απέρριψε το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης αφού, όπως είπε, χρειάζεται η αντιπολίτευση, ενώ επέκρινε το ότι εμφανίζεται ο Β. Λεβέντης ως ρυθμιστής της πολιτικής ζωής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ισχυρίστηκε ότι οι σκληρές προσπάθειες της κυβέρνησης, μέσα στο υπάρχον σφιχτό δημοσιονομικό πλαίσιο, σιγά σιγά αποδίδουν και συντηρούν την ελπίδα εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια, όπως είπε, αξιώνοντας εμμέσως ανοχή, την ώρα που «τρέχουν» σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.

Για το σταθερό πλαίσιο άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής διαβεβαίωσε ο άλλος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος, μιλώντας στην ΕΡΤ. Δεν έκρυψε ότι θέλουν «την κοινωνία ενεργή», προφανώς να στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική τους με κάλπικες προσδοκίες για μελλοντική ανταμοιβή. Μάλιστα, προσπάθησε να αποδώσει τη δυσαρέσκεια του λαού στα μέτρα που επέβαλαν προηγούμενες κυβερνήσεις, προσπερνώντας ως ανύπαρκτα αυτά που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. «Υπάρχουν αντιρρήσεις και ενστάσεις εκ μέρους της κοινωνίας για τα δύσκολα ή υφεσιακά οικονομικά μέτρα. Οι πολίτες εξακολουθούν να εισπράττουν το αρνητικό περιβάλλον των μνημονίων. Μπορεί να μην έχουμε καινούργιους φόρους, αλλά το δύσκολο περιβάλλον πλήττει ακόμα τους μισθωτούς, τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους και τους άνεργους», ισχυρίστηκε, και επέμεινε στην κοροϊδία ότι η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού θα γίνει κατά τρόπο υπεράσπισης της κοινωνίας, όπως είπε.

«Το Ασφαλιστικό αποτελεί εργαλείο κοινωνικής συνοχής», δήλωσε, και πρόσθεσε πως η αύξηση των εισφορών θα εξεταστεί «αφού δούμε τι σημαίνει για την ανάπτυξη, την οικονομία, την εργασία και πού θα υπάρχει η μεγαλύτερη κοινωνική επίπτωση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προς δεύτερο κύμα φυγής και αναζήτησης νέων σχημάτων εγκλωβισμού του λαού (2023-11-15 00:00:00.0)
Προνόμια στο κεφάλαιο, ψίχουλα - κοροϊδία στο λαό (2016-09-18 00:00:00.0)
Θολώνουν τα νερά μπροστά στο νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης (2015-12-08 00:00:00.0)
Κοροϊδία, αυταπάτες, κάλπικα διλήμματα, απ' όλα έχει ο προεκλογικός «μπαξές» (2015-09-09 00:00:00.0)
«Ο λαός να μην ξαναζήσει το ίδιο έργο σε επανάληψη, την ίδια τραγική εμπειρία» (2015-08-22 00:00:00.0)
Θέλουν το λαό συνένοχο (2015-08-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ