Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
«Τρέχει» τον «εκσυγχρονισμό» αεροσκαφών για ΝΑΤΟικές ανάγκες

Νέα συνάντηση με τη «Lockheed Martin» για το περιβόητο συμβόλαιο των 500 εκατ. δολαρίων για τα αεροσκάφη «Ρ-3»

«Το θέμα δεν είναι κυρίως
«Το θέμα δεν είναι κυρίως "ελληνικό" αλλά ΝΑΤΟικό»... «εξηγούσε» η συγκυβέρνηση για τον «εκσυγχρονισμό» των αεροσκαφών «Ρ-3», ήδη από τον Απρίλη του 2015
Την απόφασή της να δώσει 500 εκατ. δολάρια με απευθείας ανάθεση στο αμερικανικό μονοπώλιo της «Lockheed Martin» για τον «εκσυγχρονισμό» των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας «P-3», για την κάλυψη των αναγκών εναέριας επιτήρησης του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο, «τρέχει» στοχοπροσηλωμένα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την ίδια ώρα που τσακίζει το λαό με αλλεπάλληλα βάρβαρα μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Σε αυτό το πλαίσιο - και στο φόντο της πρεμούρας της συγκυβέρνησης να αναλάβει ενεργό ρόλο και στον τομέα των «πληροφοριών» στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή - ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Δ. Βίτσας, συναντήθηκε χτες στο υπουργείο με αντιπροσωπεία της «Lockheed Martin International», με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό της, Τζ. Σουλτζ, αρμόδιο για τα περιφερειακά προγράμματα.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, «αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεργασία Lockheed Martin Aeronautics με την ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία) στην ανακατασκευή και εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας Ρ-3Β και στα προγράμματα συμπαραγωγής των αεροσκαφών C-130J και των μαχητικών F-16».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δ. Βίτσας είχε συναντηθεί με εκπροσώπους της «Lockheed Martin» και στα μέσα Οκτώβρη στις ΗΠΑ (όπως και με εκπροσώπους των εταιρειών ΑΤΚ, ΒΑΕ, «Raytheon»), με αφορμή την παρουσία του στη διεθνή έκθεση «Αμυντικού Υλικού» AUSA 2015.

«Ενημέρωση» στην «Intracom Defense»

Χτες, εξάλλου, στο πλαίσιο της δηλωμένης στήριξης από την κυβέρνηση στα εγχώρια μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στο χώρο των στρατιωτικών εξοπλισμών, ο Δ. Βίτσας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της IDE («Intracom Defense Electronics») στο Κορωπί, όπου συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Γ. Τρουλλινό, και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, στη διάρκεια της επίσκεψής του «ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες, τις δυνατότητες Ερευνας και Ανάπτυξης και τα προγράμματα της IDE, ενώ έγινε εκτενής αναφορά στις εγχώριες δυνατότητες υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης ενημερώθηκε για τις διεθνείς συνεργασίες με οίκους του εξωτερικού και τη συμβολή αυτών των συνεργασιών στις εξαγωγικές προσπάθειες της χώρας».

Να σημειωθεί και εδώ ότι τον περασμένο Οκτώβρη, μετά από διεθνή διαγωνισμό, η «Intracom Defense Electronics» προχώρησε σε επέκταση της συμφωνίας με την «Boeing», στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού συστημάτων επικοινωνιών, πλοήγησης και επιτήρησης των αεροσκαφών AWACS του NATO, σηματοδοτώντας τη διασύνδεση ντόπιων κεφαλαίων με αντίστοιχα αμερικανικά και άλλα ευρωατλαντικά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ