Πέμπτη 12 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Φοιτητές απέτρεψαν μεταπτυχιακές σπουδές με δίδακτρα

Με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, την ώρα της συνεδρίασης, φοιτητές, μέλη της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, απέτρεψαν χθες το πρωί την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), εμποδίζοντας έτσι τη θέσπιση και νέων μεταπτυχιακών με δίδακτρα.

Πριν τη συνεδρίαση, οι φοιτητές ζήτησαν από τον πρύτανη, αλλά και από τα μέλη της Συγκλήτου, να αναβάλουν τη συνεδρίαση για το Σεπτέμβρη, οπότε θα έχει επιστρέψει ο κύριος όγκος των φοιτητών και, φυσικά, θα μπορούν να μετέχουν στη συνεδρίαση και οι εκλεγμένοι συγκλητικοί φοιτητές. Αίτημα, το οποίο δεν υιοθετήθηκε, ενώ την ίδια στιγμή - όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές - στη σύνθεση της Συγκλήτου συμμετείχε μεταπτυχιακός φοιτητής, ο οποίος δεν είναι εκλεγμένος από κανένα Σύλλογο.

Στη συνέχεια, οι φοιτητές με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας κατάφεραν να εμποδίσουν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, θέμα της οποίας ήταν έγκριση πακέτου τεσσάρων νέων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών, στα πρότυπα των αποφάσεων της Μπολόνια. Μεταπτυχιακά προγράμματα, για τα οποία προβλέπονται δίδακτρα ύψους περίπου 2 εκατ. δραχμών, ενώ ιδιαίτερα υψηλές προβλέπονται και οι αμοιβές των διδασκόντων (35.000 δρχ. την ώρα).

Με ανακοίνωσή τους, η ΠΚΣ και η Πανεπιστημονική Συνδικαλιστική Κίνηση Μεταπτυχιακών Φοιτητών του ΠΑΜΑΚ καταγγέλλουν την πρακτική της Συγκλήτου, αλλά και τον ίδιο τον πρύτανη, ο οποίος μάλιστα απειλούσε με μηνύσεις παρευρισκόμενους φοιτητές, και προειδοποιούν πως «οι αγώνες των φοιτητών για δημόσια δωρεάν ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση και μόρφωση, ειδίκευση, δουλιά, θα συνεχιστούν ακόμη πιο δυναμικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ