Πέμπτη 12 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Εκδήλωση για την επέτειο των 27 χρόνων από την κατάρρευση της δικτατορίας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας, διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών ΣΦΕΑ 1967 - '74, τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2001 και ώρα 8 μ.μ., στον ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου ΕΑΤ - ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας (Βασ. Σοφίας 85, πίσω από το μνημείο του Ε. Βενιζέλου).

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει: Κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Σπ. Μουστακλή, εγκαίνια Εκθεσης χαρακτικών Α. Τάσσου της εταιρίας Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος στην αίθουσα «Ελευθερία» και καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν: Ο ηθοποιός Στ. Ληναίος, η παιδική χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου, στο τραγούδι ο Γ. Θωμόπουλος και η Πετρή Σαλπέα και ο Βασίλης Γαϊτάνος στο πιάνο με τραγούδια μνήμης, αντίστασης και ελπίδας. Θα προβληθούν, επίσης, VIDEO WALL ντοκιμαντέρ από την αντίσταση κατά της δικτατορίας και των «λευκών κελιών» των φυλακών της Τουρκίας.

  • Στο μνημείο των απαγχονισθέντων την 21η Ιουλίου 1944 πενήντα τεσσάρων Ελλήνων πατριωτών από τους Γερμανούς κατακτητές, που είναι στημένο στο 19ο χιλιόμετρο του δρόμου Αθήνας - Ραφήνας, η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ των οικογενειών τους θα κάνει μνημόσυνο, την Κυριακή 15 Ιουλίου και ώρα 10.15 το πρωί.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ