Πέμπτη 12 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Απέτρεψαν τον πλειστηριασμό της ΑΕΒΑΛ

Μετά από μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, οι φορείς και κάτοικοι της Πτολεμαΐδας, κατάφεραν να εμποδίσουν τον πλειστηριασμό που είχε προγραμματιστεί να γίνει χτες στις εγκαταστάσεις της ΕΤΒΑ στην Αθήνα, για το ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων της ΑΕΒΑΛ, της παλαιότερης λιπασματοβιομηχανίας στη Βόρεια Ελλάδα. Ο πλειστηριασμός αναβλήθηκε για το Σεπτέμβρη, ενώ οι κάτοικοι θεωρούν πως αυτό αποτελεί μια πρώτη νίκη του αγώνα τους.

Φορείς και κάτοικοι της περιοχής, ζητούν να μην ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία σε ιδιώτες, αλλά να αποδοθεί στο Δήμο προκειμένου να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων της Πτολεμαΐδας αλλά και ευρύτερα του νομού Κοζάνης. Συγκεκριμένα, η ΕΤΒΑ, -βασικός εγγυητής και χρηματοδότης της επιχείρησης τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας της- «βγάζει στο σφυρί» περισσότερα από 2.000 στρέμματα γης και κτιριακές εγκαταστάσεις 3.500 τετραγωνικών μέτρων, προκειμένου να διεκδικήσει οφειλές και να πληρώσει χρέη της επιχείρησης προς τρίτους, τα οποία ανέρχονται συνολικά σε 10 δισ. δραχμές.

Χτες λοιπόν, φορείς και κάτοικοι της Πτολεμαΐδας, που αντιδρούν στο ξεπούλημα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της ΕΤΒΑ στην Αθήνα, και απαίτησαν από την κυβέρνηση να πάρει θέση και να εμποδίσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της ΑΕΒΑΛ. Με πανό και συνθήματα, μα κυρίως με τη μαζική τους παρουσία, εμπόδισαν τη διενέργεια του πλειστηριασμού, ενώ την ίδια ώρα, στην Πτολεμαΐδα, παρέμειναν κλειστά τα καταστήματα για 2 ώρες. Σύσσωμοι φορείς και εργαζόμενοι, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ